Friday, October 23, 2009

Wind Hellas: Παράταση στις δεσμευτικές προσφορές


Wind Hellas: Παράταση στις δεσμευτικές προσφορές



Άτυπη παράταση μερικών ωρών για την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών αναφορικά με την αναδιάρθρωση του χρέους της Wind Hellas ύψους 3,3 δισ. ευρώ αποφάσισε να παράσχει στα ενδιαφερόμενα σχήματα ο σύμβουλος αναδιάρθρωσης Morgan Stanley.

Οι δεσμευτικές προσφορές θα κατατεθούν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενώ τυπικά η προθεσμία έληγε στις 8 (ώρα Ελλάδος) το απόγευμα χθες, δηλαδή στις 6 ώρα Λονδίνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεσμευτικές προσφορές θα υποβάλουν τα private equity funds Texas Pacific Group, Apax Partners και Blackstone, εταιρία συμφερόντων του κ. N. Sawiris, καθώς και η Aladdin Capital, η οποία ενεργεί σε συνεργασία με την επιτροπή ομολογιούχων μειωμένης εξασφάλισης (subordinated bondholders).

Κάποιοι εκ των ενδιαφερομένων θα υποβάλουν από κοινού προσφορά, ενώ ανοιχτό μένει το ενδεχόμενο ευρύτερων συμπράξεων μετά και την υποβολή δεσμευτικών προσφορών. Προς την κατεύθυνση ευρύτερης σύμπραξης κινείται η πλευρά Sawiris η οποία διαθέτει ανοιχτό κανάλι επαφής με τα private equity APAX και TPG από τα οποία άλλωστε είχε αγοράσει και τη Wind.

Όπως έχει γράψει ήδη το Euro2day το διοικητικό συμβούλιο της Forthnet αποφάσισε η εταιρία να μην υποβάλει δεσμευτική προσφορά για την αναδιάρθρωση του χρέους της Wind Hellas, λόγω του υψηλού ρίσκου από τον πολύπλοκο χαρακτήρα της αναδιάρθρωσης και του ελάχιστου χρόνου που δόθηκε στους ενδιαφερομένους να αξιολογήσουν την κατάσταση, καθώς θεώρησε υψηλού ρίσκου τον περίπλοκο χαρακτήρα του όλου εγχειρήματος, επιβεβαιώνοντας την περιρρέουσα από προχθές σχετική φημολογία.



Η προθεσμία για την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών για συμμετοχή στην αναδιάρθρωση του χρέους της εταιρίας, ύψους 3,3 δισ. ευρώ, έληγε τυπικά χθες στις 6 το απόγευμα (ώρα Λονδίνου, 8 ώρα Ελλάδος) και ο σύμβουλος, η Morgan Stanley, έδωσε στους ενδιαφερομένους άτυπη παράταση μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Σημειώνεται ότι η επιτροπή των ομολογιούχων μειωμένης εξασφάλισης προτείνει να μετοχοποιηθούν τα subordinated bonds της Wind, ενώ στον αντίποδα οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι προτείνουν να αγοράσουν τα δάνεια μειωμένης εξασφάλισης με μεγάλη έκπτωση έναντι της ονομαστικής τους αξίας.

euro2day.gr

No comments:

Share |