Friday, October 23, 2009

'Φρένο' στο ράλι του αργού από την ανάκαμψη του δολαρίου


'Φρένο' στο ράλι του αργού από την ανάκαμψη του δολαρίου

Με απώλειες έκλεισε το αργό στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, καθώς η ανάκαμψη του δολαρίου έπληξε την ελκυστικότητα των εμπορευμάτων, τα οποία το τελευταίο διάστημα είχαν βρεθεί σε ευνοϊκή θέση λόγω της «κατρακύλας» του αμερικανικού νομίσματος.
Αναλυτικότερα, τα συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου του αργού υποχώρησαν κατά 0,1% στα 81,19 δολάρια το βαρέλι, περιορίζοντας τα κέρδη της τάξεως του 81% που έχουν σημειώσει από την αρχή του έτους. Το πετρέλαιο τύπου brent υποχώρησε κατά 0,9% στα 79,98 δολάρια το βαρέλι.

Το δολάριο βρίσκεται στα 1,4999 δολάρια/ευρώ αυτήν την ώρα από 1,5016 δολάρια/ευρώ που βρέθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση, ανακάμπτοντας από τα χαμηλά 14 μηνών. Σημειώνεται ότι νωρίτερα το δολάριο είχε σημειώσει κέρδη της τάξεως του 1,9% έναντι του ευρωπαϊκού νομίσματος, ενώ και ο δείκτης δολαρίου, ο οποίος δείχνει τη σχέση του αμερικανικού νομίσματος έναντι των έξι βασικότερων παγκοσμίως, ενισχυόταν κατά 0,7%.

Η απρόσμενη ανοδος των νέων αιτήσεων ανεργίας αποτέλεσε «βαρίδι» σήμερα στο αργό, καθώς εκφράστηκαν ανησυχίες για την πορεία της κατανάλωσης. Αυξημένες κατά 11.000 εμφανίστηκαν οι νέες αιτήσεις ανεργίας στις ΗΠΑ κατά την εβδομάδα που έληξε στις 17 Οκτώβρη, οι οποίες διαμορφωθήκαν στις 531.000, φτάνοντας σε υψηλό από τις 26 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εμπορίου. Ακόμη, τονίζεται ότι οι αναλυτές ανέμεναν οι αιτήσεις να διαμορφωθούν στις 516.000.

Σημειώνεται ότι κατά τις τελευταίες δύο βδομάδες, οι αιτήσεις είχαν υποχωρήσει κατά 34.000. O αριθμός των Αμερικανών που λαμβάνουν τα επιδόματα ανεργίας υποχώρησε κατά 98.000 στα 5,92 εκατ., στα χαμηλότερα επίπεδα από τα τέλη Μαρτίου.

reporter.gr

No comments:

Share |