Friday, October 23, 2009

ΗΠΑ: Άνοδος 9,4% στις μεταπωλήσεις κατοικιών


ΗΠΑ: Άνοδος 9,4% στις μεταπωλήσεις κατοικιών


Μεγάλη άνοδο σημείωσε η ζήτηση στην αγορά κατοικίας τον Σεπτέμβριο στις ΗΠΑ καθώς οι αγοραστές εκμεταλλεύονται την πτώση των τιμών το προηγούμενο διάστημα και τις φορολογικές απαλλαγές για τους αγοραστές πρώτης κατοικίας, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Οι μεταπωλήσεις κατοικιών σημείωσαν άνοδο 9,4% στο εποχικά προσαρμοσμένο μέγεθος των 5,57 εκατ. κατοικιών από 5,09 εκατ. τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Ένωσης Μεσιτών (NAR). Το επίπεδο των 5,57 εκατ. είναι το υψηλότερο από τον Ιούλιο του 2007.

Οι πωλήσεις του Αυγούστου υποχώρησαν 2,9% με βάση τα αναθεωρημένα στοιχεία. Τα αρχικά στοιχεία της NAR είχαν δείξει πτώση 2,7% των πωλήσεων τον Αύγουστο στις 5,10 εκατ. κατοικίες.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για άνοδο 5,5% των πωλήσεων στις 5,38 εκατ.

"Τα σημερινά μεγέθη για τις πωλήσεις είναι πολύ ισχυρά", αναφέρει ο οικονομολόγος της NAR, Lawrence Yun. "Σε ό,τι αφορά τις μελλοντικές εξελίξεις σε μεγάλο βαθμό θα διαμορφωθούν από τις φορολογικές εκπτώσεις".

capital.gr

No comments:

Share |