Friday, October 23, 2009

Kia: Κέρδη-ρεκόρ στο τρίτο τρίμηνο, αύξηση πωλήσεων στις ΗΠΑ


Kia: Κέρδη-ρεκόρ στο τρίτο τρίμηνο, αύξηση πωλήσεων στις ΗΠΑ

Κέρδη-ρεκόρ εμφάνισε στο τρίτο τρίμηνο η Kia Motors Corp., η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στη Νότια Κορέα (μετά τη Hyundai), καθώς τα μέτρα στήριξης των κυβερνήσεων σε Κίνα, Κορέα και ΗΠΑ ενίσχυσαν τη ζήτηση, ενώ βοηθητική ήταν και η αποδυνάμωση του γουόν.Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 402 δισ. γουόν (340 εκατ. δολάρια) το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, από καθαρές ζημιές ύψους 22,1 δισ. γουόν ένα χρόνο νωρίτερα. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για κέρδη ύψους 204,6 δισ. γουόν.

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 32% σε ετήσια βάση, καθώς τα κίνητρα των κυβερνήσεων, και ειδικά το πρόγραμμα ''μετρητά-για σακαράκες (cash-for-clunkers)'', ενίσχυσαν τη ζήτηση για τα μικρά αυτοκίνητα της Kia. Επίσης, το αποδυναμωμένο γουόν τη βοήθησαν να ''κλέψει'' πελάτες από τις ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες που είχαν να παλέψουν μ'ένα ενδυναμωμένο γιεν.

Οι πωλήσεις της Kia στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 29% στα 91.166 οχήματα, σημειώνοντας ρεκόρ τον Αύγουστο, όπου 'έτρεχε' και το πρόγραμμα με τις σακαράκες.

Τα λειτουργικά κέρδη σχεδόν εξαπλασιάστηκαν στα 313,5 δισ. γουόν από 53,7 δισ .γουόν ένα χρόνο νωρίτερα.

reporter.gr

No comments:

Share |