Friday, October 23, 2009

«Πόλεμος» Nokia- Apple για την πατέντα του iPhone



«Πόλεμος» Nokia- Apple για την πατέντα του iPhone

Νέος «πόλεμος» έχει ξεσπάσει στον τεχνολογικό κλάδο μετά την κατάθεση αγωγής της Nokia εναντίον της Apple, με την κατηγορία ότι παραβιάζει της πατέντες αναφορικά με το iPhone, ζητώντας τη πίσω μερίδιο της εκμετάλλευσης. Πιο συγκεκριμένα, η Nokia κατηγορεί την Apple ότι το μοντέλο iPhone χρησιμοποιεί την τεχνολογία της με την οποία μπορεί να χρησιμοποιεί δεδομένα, γλώσσες κωδικοποίησης και ασφάλεια χωρίς να πάρει την αδεια της.
Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της Nokia, Ilkka Rahnasto, χωρίς να αποδεχτεί τους όρους χρήσης των πατεντών της εταιρείας τους, η Apple προσπάθησε να χρησιμοποιήσει ελεύθερα τις καινοτομίες στα μοντέλα Apple iPhone, Apple iPhone 3G και Apple iPhone 3GS. Μάλιστα αναφέρθηκε ότι η Nokia έχει επενδύσει περίπου 40 δισ. ευρώ τις δύο προηγούμενες δεκαετίες για την έρευνα και την ανάπτυξη αυτού του λογισμικού.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι η Apple έχει πουλήσει μέχρι τώρα 7,4 εκατ. iPhones το τρίτο τρίμηνο, ενώ η Nokia έχει πουλήσει 5,7 εκατ. συσκευές αφής σε πάνω από 150 χώρες.

reporter.gr

No comments:

Share |