Thursday, October 29, 2009

Volkswagen: Πτώση 86% στα καθαρά κέρδη γ΄ τριμήνου


Volkswagen: Πτώση 86% στα καθαρά κέρδη γ΄ τριμήνου


ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ (Dow Jones)--Πτώση 86% σημείωσαν τα καθαρά κέρδη τρίτου τριμήνου της γερμανικής Volkswagen, σε ετήσια βάση, στα 172 εκατ. ευρώ καθώς η ύφεση στην αγορά αυτοκινήτου επηρέασε αρνητικά, ωστόσο η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι ακόμη αναμένει να έχει καλύτερες επιδόσεις από τον ανταγωνισμό και να κερδίσει μερίδιο αγοράς κατά την περίοδο της κρίσης.

“Ο όμιλος Volkswagen διατηρείται σε εξαιρετική κατάσταση παρά τις δυσμενείς συνθήκες”, ανέφερε σε ανακοίνωση ο διευθύνων σύμβουλος Martin Winterkorn.

Τα λειτουργικά κέρδη μειώθηκαν κατά 81%, σε ετήσια βάση στα 278 εκατ. ευρώ στο τρίτο τρίμηνο. Τα έσοδα γ΄ τριμήνου σημείωσαν πτώση 10% διαμορφούμενα στα 26 δισ. ευρώ καθώς οι πωλήσεις οχημάτων συρρικνώθηκαν κατά 8,9% στα 1,67 εκατ. αυτοκίνητα και φορτηγά.

Η θυγατρική Audi AG συνέχισε να συνεισφέρει το μεγαλύτερο ποσοστό στην κερδοφορία του ομίλου στους πρώτους εννέα μήνες του έτους, με τα λειτουργικά κέρδη να διαμορφώνονται στα 1,17 δισ. ευρώ, έναντι 2,06 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο.


capital.gr

No comments:

Share |