Thursday, October 29, 2009

Buffett: Κορυφαίος επενδυτής παγκοσμίως


Buffett: Κορυφαίος επενδυτής παγκοσμίως


Ως ο κορυφαίος επενδυτής, με εξαιρετική σοφία αλλά και προνοητικότητα στις επιλογές του, αναδείχθηκε ο κ. Warren Buffett, σύμφωνα με την ετήσια δημοσκόπηση του Bloomberg.

Σχεδόν το ¼ των ειδικών που συμμετείχαν στην έρευνα «ψήφισαν υπέρ» του κ. Buffett, ο οποίος θεωρείται ως «άριστος εκτιμητής των αγορών». Δεύτερος στην επιλογή των επενδυτών, με ποσοστό 16%, ο γκουρού των ομολόγων κ. Bill Gross, με τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή κ. George Soros να ακολουθεί με 10%, ενώ την πρώτη πεντάδα «έκλεισαν» οι κ. Nouriel Roubini και Marc Faber.

«Όλοι όσοι βρίσκονται στην κατάταξη διαθέτουν προσόντα. Αυτό, όμως, που εντυπωσιάζει –χωρίς να παραβλέπεται, βέβαια, το γεγονός ότι έχει κάνει και λάθη- είναι η αξιολόγηση του κ. Buffett», τονίζει ένας εκ των συμμετεχόντων στην έρευνα.

Σημειώνεται ότι η έρευνα του Bloomberg πραγματοποιήθηκε –σε παγκόσμιο επίπεδο- μεταξύ 23 και 27 Οκτωβρίου, ενώ σε αυτήν συμμετείχαν 1.452 συνδρομητές του Bloomberg, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε αγορές, οικονομία και χρηματοοικονομικό κλάδο.

euro2day.gr

No comments:

Share |