Thursday, October 29, 2009

Shell: Πτώση 62% στα κέρδη του τριμήνου


Shell: Πτώση 62% στα κέρδη του τριμήνου


Πτώση 62% στα καθαρά της κέρδη εμφάνισε η Royal Dutch Shell στο τρίτο τρίμηνο του έτους. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, τα κέρδη υποχώρησαν στα 3,25 δισ. δολάρια ήτοι 53 σεντς ανά μετοχή από 8,45 δισ. δολάρια την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.



Παράλληλα, τα έσοδα μειώθηκαν στα 75,01 δισ. δολάρια από 131,57 δισ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα. Τα κέρδη εξαιρουμένων των αποτελεσμάτων από τα αποθέματα και των μη λειτουργικών στοιχείων διαμορφώθηκαν στα 2,62 δισ. δολάρια σε σχέση με τα 8,09 δισ. δολάρια το τρίτο τρίμηνο του 2008. Οι αναλυτές είχαν κάνει εκτιμήσεις για 2,56 δισ. δολάρια.


Ο διευθύνων σύμβουλος Peter Voser απέδωσε τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου στην ευρύτερη αδύναμη οικονομία. “Παρατηρούμε κάποια σημάδια βελτίωσης στη ζήτηση για ενέργεια και στις τιμές, αλλά το outlook παραμένει αβέβαιο και δεν περιμένουμε γρήγορη ανάκαμψη”.


Επιπλέον, η εταιρεία ανέφερε πως θα προχωρήσει σε περικοπές 5.000 θέσεων εργασίας λόγω του προγράμματος αναδιάρθρωσης της εταιρείας. Οι θέσεις αυτές αντιστοιχούν στο 10% του εργατικού δυναμικού της Shell.

No comments:

Share |