Thursday, October 29, 2009

Κοντά στα 77 δολ. η τιμή του αργού


Κοντά στα 77 δολ. η τιμή του αργού


Προς τα 77 δολάρια το βαρέλι υποχωρούν οι τιμές του «μαύρου χρυσού», διευρύνοντας τις απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης, εν μέσω ανησυχιών για αργή ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν αυτή την εβδομάδα – για την αγορά κατοικίας και την καταναλωτικής εμπιστοσύνη – ήγειραν ερωτηματικά όσον αφορά στη βιωσιμότητα της ανάκαμψης στις ΗΠΑ.

Στις 09:59 (ώρα Ελλάδος), η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού υποχωρούσε κατά 4 σεντς στα 77,42 δολάρια το βαρέλι, ενώ στο Λονδίνο η τιμή του Brent διαμορφωνόταν στα 75,92 δολάρια το βαρέλι, αυξημένη κατά 6 σεντς.

«Τα οικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ συμπεριλάμβαναν και πάλι ορισμένα θετικά και ορισμένα αρνητικά, ωστόσο, υπό το πρίσμα των αγορών εμπορευμάτων τις οποίες ενδιαφέρουν οι προοπτικές της διεθνούς οικονομικής ανάπτυξης, ήταν τα αρνητικά στοιχεία εκείνα που προκάλεσαν έκπληξη και μονοπώλησαν το ενδιαφέρον των επενδυτών», σχολίασε αναλυτής της Commonwealth Bank of Australia.

Η προσοχή στρέφεται στα στοιχεία που θα ανακοινωθούν αργότερα σήμερα για το ΑΕΠ τρίτου τριμήνου στις ΗΠΑ. Οι αναλυτές αναμένουν αύξησή του κατά 3,3%.

naftemporiki

No comments:

Share |