Friday, October 9, 2009

GM: Προς πώληση της Hummer στην Tengzhong έναντι $150 εκατ.


GM: Προς πώληση της Hummer στην Tengzhong έναντι $150 εκατ.


ΠΕΚΙΝΟ (Dow Jones) -- Η General Motors Co. αναμένεται να καταλήξει σε συμφωνία ακόμα και σήμερα Παρασκευή για την πώληση της μονάδας της Hummer στην κινεζική Tengzhong Heavy Industrial Machinery Co. έναντι 150 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με πρόσωπα προσκείμενα στις συζητήσεις.

Η εξαγορά αυτή χαρακτηρίζεται “υψηλού προφίλ” και κυβέρνηση της Κίνας μπορεί να την αποτρέψει εξαιτίας της φήμης της Hummer για υπέρβαση κατανάλωσης φυσικού αερίου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tengzhong, Yang Yi, πήγε στο Ντιτρόιτ, όπου βρίσκονται τα κεντρικά της Hummer αυτή την εβδομάδα και ενδέχεται να είναι αυτός που θα ανακοινώσει τη συμφωνία με την GM, σύμφωνα με τα ίδια πρόσωπα.

Επιπλέον, ανέφεραν ότι η συμφωνία θα επιτρέψει στην Tengzhong, με βάση της την κινεζική πόλη του Chengdu στην επαρχία του Sichuan, να αναλάβει τον κλάδο της Hummer και την τεχνολογία της για να παράγει τα προϊόντα SUV, τα H2 και Η3.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η βάση της Hummer θα παραμείνει στις ΗΠΑ, αλλά υπάρχει η πιθανότητα να κατασκευαστεί εργοστάσιο της εταιρείας στην Κίνα, προκειμένου να κάνει τη Hummer πιο παγκόσμια καθώς προς τα παρόν επικεντρώνεται μόνο στη βόρεια Αμερική. Τέλος, ανέφεραν πως η Tengzhong θα διατηρήσει τη διοίκηση της Hummer, με διευθύνων σύμβουλο τον Jim Taylor, και θα αναλάβει το κομμάτι το μηχανικό κομμάτι.


capital.gr

No comments:

Share |