Friday, October 9, 2009

Γερμανία: Συρρικνώθηκε το εμπορικό πλεόνασμα τον Αύγουστο


Γερμανία: Συρρικνώθηκε το εμπορικό πλεόνασμα τον Αύγουστο


ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ (Dow Jones)--Το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας συρρικνώθηκε στα 8,1 δισ. ευρώ τον Αύγουστο από 14,1 δισ. ευρώ τον Ιούλιο και έναντι των 10,8 δισ. ευρώ τον Αύγουστο του 2008, λόγω της πτώσης τόσο των εξαγωγών όσο και των εισαγωγών, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία.

Η Destatis επίσης ανέφερε ότι το πλεόνασμα των τρεχουσών συναλλαγών μειώθηκε στα 4,6 δισ. ευρώ από 11,4 δισ. ευρώ που ήταν τον Ιούλιο. Ένα χρόνο πριν, το πλεόνασμα των τρεχουσών συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 8,8 δισ. ευρώ.

Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών που έλαβαν μέρος σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για εμπορικό πλεόνασμα της τάξης των 12,5 δισ. ευρώ και πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών ύψους 8,8 δισ. ευρώ.

Η Destatis ανακοίνωσε ότι οι εξαγωγές περιορίστηκαν στο 1,8%, σε εποχιακά αναθεωρημένη βάση έναντι του Ιουλίου, ενώ σημείωσαν πτώση 20% έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου. Την ίδια στιγμή οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 1,1% σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με αναθεωρημένα σε εποχιακή βάση στοιχεία, ωστόσο βρίσκονται ακόμη χαμηλότερα κατά 19,3% έναντι του Αυγούστου του 2008.

capital.gr

No comments:

Share |