Friday, October 9, 2009

Ιαπωνία: Αύξηση στις παραγγελίες μηχανολογικού εξοπλισμού


Ιαπωνία: Αύξηση στις παραγγελίες μηχανολογικού εξοπλισμού


Αύξηση μικρότερη των εκτιμήσεων σημείωσαν οι παραγγελίες βασικού μηχανολογικού εξοπλισμού στην Ιαπωνία τον Αύγουστο, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η κυβέρνηση, υποδεικνύοντας ότι οι επιχειρήσεις θα συνεχίσουν να αναστέλλουν τις κεφαλαιακές τους δαπάνες καθώς η πορεία προς την οικονομική ανάπτυξη εμφανίζει δυσκολίες.

Όπως αναφέρουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, οι παραγγελίες βασικού μηχανολογικού εξοπλισμού από τον ιδιωτικό τομέα σημείωσαν αύξηση 0,5%, σε εποχιακά αναθεωρημένη βάση, τον Αύγουστο έναντι του Ιουλίου. Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών που έλαβαν μέρος σε δημοσκόπηση της Nikkei και του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για αύξηση της τάξης του 2,2%.

Οι βασικές παραγγελίες εξαιρούν τις συνήθως μεγάλες παραγγελίες πλοίων και αυτές που κάνουν οι εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας και μπορεί να διαστρεβλώνουν το αποτέλεσμα.

Οι παραγγελίες βασικού μηχανολογικού εξοπλισμού σημείωσαν πτώση 26,5% τον Αύγουστο έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου, υποδεικνύοντας ότι οι κεφαλαιακές δαπάνες παραμένουν σε χαμηλά επίεπδα. Ωστόσο ορισμένοι οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ότι οδεύει προς αντιστροφή του κλίματος, καθώς ο βιομηχανικός κλάδος ανακάμπτει.

capital.gr

No comments:

Share |