Thursday, October 8, 2009

Οι bullish οίκοι

Οι bullish οίκοι

Η λίστα με τους bulls των αγορών αυξάνεται καθώς όλο και πιο έντονα οι επενδυτές φαίνεται πως πείθονται για την χειροπιαστή πια ύπαρξη της παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης. Χθες η Credit Suisse, και σήμερα οι JPMorgan και Deutsche Bank προστίθενται στην λίστα των ταύρων των διεθνών μετοχών και βλέπουν τους αμερικάνικους και ευρωπαϊκούς δείκτες να ρίχνουν αυλαία στο τρέχον έτος , όλο και υψηλότερα. Τελικά όπως φαίνεται από την εξέλιξη των πραγμάτων, όντως οι βουτιές των αγορών στο σημερινό περιβάλλον, αποτελούν αγοραστικές ευκαιρίες. Η JPMorgan και ο διευθυντής στρατηγικής μετοχών κ. Thomas Lee, τονίζουν πως ο δείκτης S&P 500 «εύκολα» θα ξεπεράσει τις 1.100 μονάδες μέσα στους επόμενους τρεις μήνες και σημειώνουν πως από εδώ και στο εξής, όλο και περισσότεροι επενδυτές και ειδικοί των αγορών, θα αρχίσουν να τονίζουν και αν συνειδητοποιούν πως οι μετοχές τελικά αποτελούν την πιο ελκυστική asset class.

Αυτό που κάνει τον διεθνή οίκο τόσο αισιόδοξο είναι το ότι η εταιρική κερδοφορία αναμένεται να αποδειχθεί για άλλο ένα τρίμηνο, ισχυρότερη απο ότι περιμένουμε.

Η Deutche Βank παράλληλα, προχωρά και αυτή στην αναβάθμιση των εκτιμήσεών της για το μέλλον των μετοχών, κι ετσι αυξάνει τον στόχο του πανευρωπαϊκού δέιτκη DJ Stoxx 600 για τα τέλη του έτους, στις 225 μονάδες από 210 προηγουμένως. Οπως σημειώνει οι κλάδοι που θα πρωταγωνιστήσουν στην περαιτέρω άνοδο της αγοράς είναι αυτοί του πετρελαίου και των τηλεπικοινωνιών, στους οποίους και τηρεί στάση overweight, ενώ υποαποδόσεις αναμένονται από τους κλάδους της κοινής ωφέλειας και των πρώτων υλών, κι έτσι ο διεθνής οίκος συστήνει στάση underweight.

reporter.gr

No comments:

Share |