Thursday, October 8, 2009

Γερμανία: Αύξηση βιομηχανικών παραγγελιών τον Αύγουστο

Γερμανία: Αύξηση βιομηχανικών παραγγελιών τον Αύγουστο

ΒΕΡΟΛΙΝΟ (Dow Jones) – Αύξηση σημείωσαν οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία τον Αύγουστο εξαιτίας της ενίσχυσης της ζήτησης από το εξωτερικό, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών της χώρας.

Είναι η έκτη διαδοχική μηνιαία αύξηση των παραγγελιών η οποία σηματοδοτεί την άνοδο της βιομηχανικής παραγωγής για το τρίτο τρίμηνο.

Συγκεκριμένα, οι παραγγελίες αυξήθηκαν 1,4% σε σχέση με τον Ιούλιο, ενώ οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires ανέμενα αύξηση 1,1% ενώ τον Ιούλιο οι παραγγελίες αυξήθηκαν 3,1%

Η ενίσχυση αυτή οφείλεται στην άνοδο κατά 4,6% των παραγγελιών από το εξωτερικό, γεγονός που υποδηλώνει ανάκαμψη της διεθνούς οικονομίας. Οι παραγγελίες από τις χώρες εκτός της ευρωζώνης σημείωσαν άνοδο 5,9%, ενώ από τις χώρες του που χρησιμοποιούν το ευρώ ενισχύθηκαν κατά 2,8%.

Αντίθετα, οι εγχώριες παραγγελίες υποχώρησαν τον Αύγουστο 1,9%. Σύμφωνα με το υπουργείο, πως ο αριθμός των μεγάλων παραγγελιών ήταν ασυνήθιστα μικρός.

Σε ετήσια βάση οι παραγγελίες υποχώρησαν 20,4% ενώ τον Ιούλιο είχαν υποχωρήσει κατά 20,1%. Σε διμηνιαία βάση οι παραγγελίες την περίοδο Ιουλίου – Αυγούστο αυξήθηκαν 5,8% σε σχέση με την περίοδο Μαϊού – Ιουνίου.

Τα στοιχεία για την παραγωγή τον Αύγουστο θα ανακοινωθούν σήμερα.


capital.gr

No comments:

Share |