Thursday, October 8, 2009

Amazon: Αποχώρησε από τη συμφωνία με τα βρετανικά ταχυδρομεία


Amazon: Αποχώρησε από τη συμφωνία με τα βρετανικά ταχυδρομεία


Σοκ προκάλεσε στη Royal Mail η αποχώρηση της Amazon από τη συμφωνία που είχε υπογράψει με τα βρετανικά ταχυδρομεία. Βασικός λόγος οπισθοχώρησης της Amazon είναι η μεγάλη πιθανότητα εκτεταμένων απεργιακών κινητοποιήσεων, οι οποίες ενδέχεται να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στη διανομή δεμάτων το διάστημα πριν τα Χριστούγεννα.

Η είδηση της απόφασης της Amazon κυκλοφόρησε μόλις 24 ώρες πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας που διενήργησαν οι υπάλληλοι των ταχυδρομείων στη Βρετανία.

Το συνδικάτο εργαζομένων στον κλάδο των επικοινωνιών (Communication Workers Union) άφησε να εννοηθεί ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις των υπαλλήλων είναι ένα πολύ πιθανό ενδεχόμενο, καθώς οι δημοσκοπήσεις υποδεικνύουν ότι το 70% των εργαζομένων τάσσονται υπέρ των κινητοποιήσεων στον κλάδο.

Τα μέλη του συνδικάτου αντιτίθενται στο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των βρετανικών ταχυδρομείων και εκτιμάται ότι θα κλιμακώσουν τις στάσεις εργασίας που έχουν επιφέρει προβλήματα στη λειτουργία περισσότερων των 230 υποκαταστημάτων της Royal Mail το τελευταίο τρίμηνο.

naftemporiki

No comments:

Share |