Thursday, October 8, 2009

Με απώλειες 1,9% στα $69 δολ. το αργό


Με απώλειες 1,9% στα $69 δολ. το αργό


Σε αρνητικό έδαφος ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Τετάρτης η τιμή του αργού καθώς τα τελευταία κυβερνητικά στοιχεία έδειξαν μεγάλη άνοδο των αποθεμάτων βενζίνης στις ΗΠΑ επιβεβαιώνοντας τις ανησυχίες ότι η ζήτηση παραμένει αδύναμη.

Πιο αναλυτικά, η τιμή του συμβολαίου του αργού παραδόσεως Νοεμβρίου υποχώρησε 1,31 δολ. ή 1,9% για να ολοκληρώσει τις συναλλαγές στα 69,57 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Η τιμή του αργού τύπου Brent υποχώρησε 1,36 δολ. ή 2% στα 67,20 δολ. το βαρέλι στο ICE futures exchange του Λονδίνου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η αμερικάνικη Υπηρεσία Ενέργειας, τα αποθέματα βενζίνης παρουσίασαν αύξηση κατά 2,937 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 2 Οκτωβρίου, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για αύξηση κατά 600 χιλ. βαρέλια.

Παράλληλα, τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 0,978 εκατ. βαρέλια, με τις μέσεςιε εκτιμήσεις των αναλυτών να κάνουν λόγο για αύξηση των αποθεμάτων κατά 1,7 εκατ. βαρέλια.

Τα διυλισμένα αποθέματα ενισχύθηκαν κατά 0,679 εκατ. βαρέλια. Σημειώνεται πως σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αναμενόταν μικρότερη αύξηση της τάξης των 200 χιλ. βαρελιών.

Τέλος, η παραγωγική δυναμικότητα των διυλιστηρίων των ΗΠΑ ανήλθε στο 85% από 84,6% την προηγούμενη εβδομάδα, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 0,4 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ οι οικονομολόγοι περίμεναν μείωση κατά 0,3 μονάδες.

capital.gr

No comments:

Share |