Friday, September 18, 2009

SEC: Προτείνει κατάργηση του "flash trading"

SEC: Προτείνει κατάργηση του "flash trading"

Την κατάργηση των “αστραπιαίων εντολών” και την επιβολή νέων κανονισμών στους οίκους αξιολόγησης, πρότεινε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC), στο πλαίσιο προσπαθειών να λάβει μέτρα αποκατάστασης της εμπιστοσύνης στην αγορά.

Τα μέλη της SEC ψήφισαν ομόφωνα να δοθεί τέλος στην πρακτική του “flash trading” που επιτρέπει σε ορισμένους traders να γνωρίζουν τις εντολές σε μια μετοχή, κλάσματα δευτερολέπτου πριν αυτές εμφανιστούν στις πλατφόρμες, δίνοντας τους "ανταγωνιστικό πλεονέκτημα" έναντι άλλων traders. Λογισμικά συστήματα υψηλής ταχύτητας μπορούν να εκμεταλλευτούν τη διαφορά αυτή, επιτρέποντας στα μέλη τους να εξασφαλίσουν καλύτερες τιμές και κέρδη. Εν μέσω αντιδράσεων που προκάλεσε το "flash trading", τα χρηματιστήρια BATS Exchange και Nasdaq OMX Group προχώρησαν πρόσφατα σε εθελοντική κατάργηση της πρακτικής.

Παράλληλα η SEC επιθυμεί την επιβολή αυστηρότερων κανονισμών για τους οίκους αξιολόγησης που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της οικονομικής κρίσης, δίνοντας αισιόδοξα outlooks για την αγορά διασφαλισμένων με ενυπόθηκα δάνεια τίτλων.

capital.gr

No comments:

Share |