Friday, September 18, 2009

Εκτόξευση Ikea

Εκτόξευση Ikea

Σε επίπεδα-ρεκόρ ανήλθαν φέτος οι πωλήσεις του σουηδικού ομίλου ειδών επίπλωσης Ikea, παρά τον περιορισμό της ζήτησης για ορισμένα προϊόντα της.

Η Ikea ανακοίνωσε έσοδα ύψους 21,5 δισ. ευρώ (30,1 δισ. δολάρια) για το οικονομικό έτος από 1ης Σεπτεμβρίου 2008 μέχρι 31ης Αυγούστου 2009, με τις πωλήσεις του σουηδικού ομίλου να είναι αυξημένες κατά 1,4% έναντι ρυθμών ανόδου 7% κατά το προηγούμενο δωδεκάμηνο.

Από τον προηγούμενο Σεπτέμβριο η Ιkea έχει διευρύνει το δίκτυό της κατά 15 νέα καταστήματα ανά τον κόσμο. «Επρόκειτο για μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις, στη διάρκεια της οποίας χρειάστηκε να προσαρμοστούμε στις αλλαγές των συνθηκών στις αγορές.

Γνωρίζουμε ότι πολλοί από τους πελάτες μας έχουν λιγότερα χρήματα να δαπανήσουν και η αρχή των χαμηλών τιμών είναι πιο επίκαιρη από ποτέ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Ikea, Μίκαελ Ολσον.

Τον Ιούνιο ο σουηδικός όμιλος είχε ανακοινώσει την κατάργηση 5.000 θέσεων εργασίας, ώστε να αντεπεξέλθει στη μείωση της ζήτησης, στον απόηχο της ύφεσης της παγκόσμιας οικονομίας.

Η Ikea αποτελεί ένα μη εισηγμένο όμιλο που απασχολεί περισσότερους από 120.000 εργαζομένους, διαθέτοντας 267 καταστήματα σε 25 χώρες του κόσμου. Η Ευρώπη εκπροσωπεί το 80% των πωλήσεων της Ikea, η αγορά της Βόρειας Αμερικής το 15% και της περιοχής Ασίας-Αυστραλίας το 5%.


naftemporiki

No comments:

Share |