Friday, September 18, 2009

Παράταση για το "πακέτο" των €28 δισ. ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Παράταση για το "πακέτο" των €28 δισ. ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε σήμερα, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση, την παράταση της εφαρμογής των μέτρων για τη στήριξη των ελληνικών τραπεζών μέσω του κυβερνητικού «πακέτου» των 28 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2009.

Όπως αναφέρεται, η παράταση αφορά το καθεστώς ανακεφαλαιοποίησης, το καθεστώς εγγυήσεων και το καθεστώς τίτλων του δημοσίου που είχαν αρχικά εγκριθεί, καθώς και τις τροποποιήσεις που υιοθετήθηκαν αργότερα σχετικά με την ανακεφαλαιοποίηση προκειμένου το μέτρο να ανταποκρίνεται στις κατευθυντήριες γραμμές της Κομισιόν (IP/08/1901).

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκρινε ότι η παράταση της εφαρμογής των μέτρων, που είχαν αρχικά εγκριθεί στις 19 Νοεμβρίου 2008, είναι συμβατή με τις σχετικές προϋποθέσεις που έχει θέσει αναφορικά με τις κρατικές στηρίξεις για την έξοδο από την κρίση.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται, η επέκταση της εφαρμογής των μέτρων είναι περιορισμένη σε διάρκεια και σκοπό, κι έτσι η Επιτροπή έκρινε ότι είναι συμβατή με το Άρθρο 87(3)(b) της Συνθήκης των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.

capital.gr

No comments:

Share |