Friday, September 18, 2009

ΗΠΑ: Στο μικροσκόπιο της Fed οι απολαβές των τραπεζιτών

ΗΠΑ: Στο μικροσκόπιο της Fed οι απολαβές των τραπεζιτών


Το "πράσινο φως" από την Federal Reserve θα χρειάζεται να εξασφαλίζουν οι τράπεζες σε θέματα αμοιβών και αποζημιώσεων των στελεχών τους, στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλει η κεντρική τράπεζα για να περιορίσει το ρίσκο και να συνδέσει τις απολαβές με τις μακροπρόθεσμες επιδόσεις.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal, το σχέδιο της Fed προβλέπει την συμμετοχή κυβερνητικών αξιωματούχων -για πρώτη φορά- στις αποφάσεις που θα λαμβάνονται για τις αποζημιώσεις των στελεχών, για τις οποίες παραδοσιακά αποφάσιζαν αποκλειστικά τα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών.

Στο πλαίσιο των κυβερνητικών προτάσεων η Fed θα έχει το δικαίωμα να απορρίψει πακέτα αποζημιώσεων που θεωρεί ότι ενθαρρύνουν την ανάληψη υπερβολικού ρίσκου από τα στελέχη των τραπεζών.

Οι μεγαλύτερες αμερικανικές τράπεζες, περίπου 25 στον αριθμό, θα βρεθούν στο επίκεντρο του ελέγχου. Η κεντρική τράπεζα σχεδιάζει να συγκρίνει αυτές τις τράπεζες ως ομάδα προκειμένου να εντοπίζει πρακτικές που ξεχωρίζουν και ενδεχομένως να είναι επικίνδυνες για τις εταιρείες.

Η τελική πρόταση θα είναι έτοιμη σε λίγες εβδομάδα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, και θα μπορούσε να αναθεωρηθεί στην πορεία.

capital.gr

No comments:

Share |