Friday, September 18, 2009

Estee Lauder: Κλείνει την Prescriptives


Estee Lauder: Κλείνει την Prescriptives


H Estee Lauder θα προβεί στη διακοπή χονδρικής διανομής των προϊόντων Prescriptives, μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, καθώς η εταιρεία προϊόντων ομορφιάς εντείνει την ενασχόληση της στις περιοχές με τις καλύτερες δυνατότητες ανάπτυξης.

Η εταιρεία καλλυντικών ανέφερε ότι θα καταγράψει χρεώσεις 35 με 40 εκατ. δολ που συνδέονται με την απόφαση που πήρε την Τρίτη. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι διατηρεί τους στόχους για τις πωλήσεις και για τα κέρδη το δημοσιονομικό έτος 2010, εξαιρουμένων των χρεώσεων.

Εκπρόσωπος της Εstee Lauder τόνισε ότι η εταιρεία προσπαθεί να τοποθετήσει όσο το δυνατόν περισσότερους εργαζομένους που επηρεάστηκαν σε κενές θέσεις. Η εταιρεία δε δημοσίευσε τα έσοδα της μάρκας Prescriptives.

Η εταιρεία θα συνεχίσει να πουλάει την συγκεκριμένη μάρκα διαδικτυακά για τους πελάτες των ΗΠΑ μέχρι εξατλήσεως των αποθεμάτων. Τα προϊόντα πωλούνται στις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Μ. Βρετανία, την Ιρλανδία και την Αυστραλία.

Η Estee Lauder, η οποία εξετάζει τις ζημιογόνες μάρκες της, τον περασμένο μήνα ανακοίνωσε ζημιές για το τέταρτο τρίμηνο χρήσης αποδιδόμενες στα κόστη αναδιάρθρωσης και στις αδύναμες πωλήσεις. Η εταιρεία, επίσης, παρουσίασε αποτελέσματα καλύτερα των εκτιμήσεων για το πρώτο τρίμηνο χρήσης, αλλά το ετήσιο outlook της ήταν στα ίδια επίπεδα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών για την χρονική περίοδο.

Η μετοχή δεν μεταβλήθηκε, μετά από την υποχώρηση κατά 7 σεντς στα 35,42 δολάρια στη διάρκεια των κανονικών συναλλαγών.

capital.gr

No comments:

Share |