Monday, September 7, 2009

HSBC: Πάνω από £1 δισ. η προσφορά για τις μονάδες private banking της ING

HSBC: Πάνω από £1 δισ. η προσφορά για τις μονάδες private banking της ING


Η HSBC Holdings PLC (HBC) προέβη σε προσφορά για τις δραστηριότητες ιδιωτικής τραπεζικής της ING (ING), με τη προσφορά να ξεπερνά τα 1 δισ. βρετανικές λίρες, σύμφωνα με δημοσίευμα των Times of London που δεν επικαλείται συγκεκριμένες πηγές.

Οι Times αναφέρουν ότι η HSBC είναι μια εκ των πέντε εταιρειών που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αγορά της μονάδας. Μεταξύ των υπολοίπων είναι η DBS, επενδυτικό fund από τη Σιγκαπούρη και η ελβετική εταιρεία διαχείρισης πλούτου Julius Baer (BAER.VX), σύμφωνα με την εφημερίδα.

Ο προτιμώμενος πλειοδότης θα κατονομαστεί τις επόμενες 10 ημέρες, όπως αναφέρουν οι Times. Η ING θέτει προς πώληση τις μονάδες ιδιωτικής τραπεζικής που διατηρεί σε Ασία και Ελβετία ως μέρος του σχεδίου για την αποπληρωμή χρηματικών εγγυήσεων που έλαβε από την ελβετική κυβέρνηση.

Οι μονάδες της εταιρείας σε Ελβετία και Ασία έχουν τεθεί ξεχωριστά προς πώληση. Η DBS λέγεται ότι ενδιαφέρεται μόνο για την ασιατική μονάδα, αλλά η Julius Bear φημολογείται ότι προσβλέπει στην απόκτηση και των δύο επιχειρήσεων.

Δεν είναι σαφές εάν η HSBC ενδιαφέρεται για μια ή και για τις δύο μονάδες, σύμφωνα με τους Times.

H ΙΝG φέρεται να εξετάζει παράλληλα τον διαχωρισμό των ασφαλιστικού βραχίονα από τις τραπεζικές δραστηριότητες στο πλαίσιο της αντίδρασης της στις έρευνες που έχουν ξεκινήσει για παράνομες κρατικές ενισχύσεις, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

capital.gr

No comments:

Share |