Monday, September 7, 2009

Χαμόγελα στο Τόκιο

Χαμόγελα στο Τόκιο

Κέρδη 1,3% κατέγραψε σήμερα ο ιαπωνικός δείκτης, μετά την άνοδο των εξαγωγέων, όπως η Canon Inc, καθώς οι επενδυτές επικεντρώθηκαν στη θετική πλευρά των ανάμεικτων στοιχείων για την απασχόληση των ΗΠΑ και το γεν υποτιμήθηκε έναντι του δολαρίου.

Ανοδικά κινήθηκε η Advantest Corp και οι υπόλοιπες μετοχές των εταιρειών τσιπ, χάρη στο κλίμα ευφορίας που ακολούθησε μετά τις διευρυμένες αγορές των αντίστοιχων αμερικανικών εταιρειών. Βασικός λόγος της ευφορίας ήταν οι δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της Intel Corp ότι η παλαίωση των προσωπικών υπολογιστών και η κυκλοφορία των Windows 7 από τη Microsoft θα ενθαρρύνουν τις εταιρείες να προβούν σε δαπάνες για αγορά PC τον επόμενο χρόνο.

«Οι επενδυτές καλωσόρισαν την άνοδο των αμερικανικών μετοχών μετά την ανακοίνωση των μηναίων στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ και την υποχώρηση του γεν», σχολίασε ο Τοσιγιούκι Καναγιάμα από την Monex Inc. «Παρ’ όλα αυτά, τα κέρδη ήταν περιορισμένα, καθώς οι επενδυτές δεν θέλουν να οδηγήσουν υψηλότερα τις τιμές λόγω της αργίας σήμερα στις ΗΠΑ».

Στη σημερινή συνεδρίαση, ο Nikkei [.N225] έκλεισε στις 10.320,94 μονάδες, μετά τα χαμηλά πέντε εβδομάδων την Παρασκευή, ενώ ο διευρυμένος δείκτης Topix ενισχύθηκε κατά 1% στις 944,60 μονάδες.

naftemporiki

No comments:

Share |