Monday, September 7, 2009

Συμφωνία Deutsche Tel.- France Tel. για την κινητή τηλεφωνία της Μ. Βρετανίας

Συμφωνία Deutsche Tel.- France Tel. για την κινητή τηλεφωνία της Μ. Βρετανίας

Σε συμφωνία συγχώνευσης κατέληξαν η Deutsche Telekom και η France Telecom αναφορικά με τις μονάδες της Μεγάλης Βρετανίας, σύμφωνα με το τελευταίο δημοσίευμα του Dow Jones, που επικαλείται πηγές. Το 50-50 venture θα ξεπεράσει την Telefonica η οποία βρίσκεται στην πρώτη θέση της κινητής τηλεφωνίας στη χώρα, αφού θα καλύπτει το 38% της αγοράς, ήτοι 30 εκατ. συνδρομητές. Η δημοσίευση αυτή βάζει τέλος στη φημολογία ότι η Deutsche Telekom εξέταζε την πώληση της μονάδας της στην Μ. Βρετανία, ή την ένταξη της σε venture, σύμφωνα με έντονη φημολογία που επικρατούσε στα ξένα μέσα ενημέρωσης. Η εταιρεία εξέταζε την επιλογή πώλησης της T-Mobile UK.

Σημειώνεται ότι πιθανή πώληση ή δημιουργία venture θα περιορίσει τον ανταγωνισμό μεταξύ Vodafone, Telefonica, France Telecom και Hutchison Whampoa ο οποίος επικρατεί στον κλάδο της κινητής τηλεφωνίας στη Μ. Βρετανία. Επιπλέον, σε περίπτωση κατάληξης των διαπραγματεύσεων η Deutsche Telekom θα αποδεσμευτεί από μια αγορά που υπάρχουν 5 εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, όπου αντιμετωπίζει μεγαλύτερο ανταγωνισμό από ότι στη Γαλλία και την Ιταλία.

Τέλος, αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι η Vodafone Group και η Telefonica βρίσκονται σε ανεπίσημες διαπραγματεύσεις για να αγοράσουν τη μονάδα αυτή έναντι του ποσού των 4 δισ. δολαρίων. Επιπλέον, η Deutsche Telekom είναι σε συνομιλίες με την France Telecom για τη δημιουργία ενός venture από τα κεφάλαια τους στη Μ. Βρετανία.

reporter.gr

No comments:

Share |