Monday, September 7, 2009

Γερμανία: Αύξηση 3,5% στις βιομηχανικές παραγγελίες τον Ιούλιο

Γερμανία: Αύξηση 3,5% στις βιομηχανικές παραγγελίες τον Ιούλιο


ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ (Dow Jones)--Σημαντική αύξηση σημείωσαν οι γερμανικές βιομηχανικές παραγγελίες τον Ιούλιο, σε μία ακόμη ένδειξη ότι τα χειρότερα της χρηματοπιστωτικής κρίσης φαίνεται να έχουν περάσει, ενώ η εμπιστοσύνη του ιδιωτικού τομέα επανέρχεται.

Στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας έδειξαν σήμερα ότι οι παραγγελίες κατεργασμένων αγαθών σημείωσαν αύξηση κατά 3,5% τον Ιούλιο και έναντι του αμέσως προηγούμενου μήνα, ενώ νωρίτερα αναθεωρημένα στοιχεία έδειξαν ότι ενισχύθηκαν κατά 3,8% τον Ιούνιο έναντι του Μαΐου.

Το γεγονός αυτό σηματοδοτεί την πέμπτη διαδοχική αύξηση των μηνιαίων παραγγελιών και αποτελεί καλό οιωνό για την βιομηχανική παραγωγή, η οποία όπως ανέφερε το υπουργείο ενδέχεται να αυξηθεί στο τρίτο τρίμηνο.

Το αποτέλεσμα ήταν καλύτερο από τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών που έκαναν λόγο για αύξηση της τάξης του 2% σε μηνιαία βάση.

Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι ο σημαντικός αριθμός των μεγάλων παραγγελιών έδωσε ώθηση στα βιβλία παραγγελιών τον Ιούλιο.

Ωστόσο, οι βιομηχανικές παραγγελίες εμφανίστηκαν μειωμένες κατά 19,8% σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2008, υποδεικνύοντας ότι ο κλάδος ανακάμπτει βραδέως από την βαθιά ύφεση.

Η αναπάντεχα ισχυρή μηνιαία αύξηση τον Ιούλιο οδηγήθηκε από τις εγχώριες παραγγελίες οι οποίες ενισχύθηκαν κατά 10,3% έναντι του Ιουνίου. Οι παραγγελίες εξωτερικού ωστόσο μειώθηκαν σε ποσοστό 2,3% κατά την ίδια περίοδο.


capital.gr

No comments:

Share |