Monday, September 7, 2009

Κύπρος: Κατά 0,4% συρρικνώθηκε το ΑΕΠ το β΄ τρίμηνο

Κύπρος: Κατά 0,4% συρρικνώθηκε το ΑΕΠ το β΄ τρίμηνο


Συνεχίστηκε το δεύτερο τρίμηνο του έτους η συρρίκνωση της κυπριακής οικονομίας, με το ΑΕΠ της χώρας να σημειώνει κάμψη 0,4% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Υπενθυμίζεται ότι το α΄ τρίμηνο του έτους το ΑΕΠ της Κύπρου συρρικνώθηκε κατά 0,6% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2008 το ΑΕΠ υποχώρησε κατά 1,1%, ενώ μετά τη διόρθωση του ΑΕΠ ως προς τις εποχικές διακυμάνσεις και τις εργάσιμες μέρες, ο ρυθμός υπολογίζεται στο -0,7%, όπως ανακοίνωσε σήμερα η στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Η συρρίκνωση της οικονομίας στο δεύτερο τρίμηνο του 2009 οφείλεται κατά κύριο λόγο στους πολύ αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης που παρατηρούνται στους τομείς των Ξενοδοχείων και Εστιατορίων, καθώς και στις αρνητικές επιδόσεις που παρουσιάζουν οι τομείς της Βιομηχανίας, Κατασκευών, Χονδρικού και Λιανικού Εμπορίου, Μεταφορών και Επικοινωνιών, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η στατιστική υπηρεσία.

Οι τομείς των Χρηματοπιστωτικών δραστηριοτήτων και του ευρύτερου τομέα των Υπηρεσιών, ο οποίος να σημειωθεί ότι συμπεριλαμβάνει και τον Δημόσιο τομέα, εξακολουθούν να σημειώνουν θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης αλλά με τάσεις επιβράδυνσης.

capital.gr

No comments:

Share |