Monday, September 7, 2009

Ολυμπιακή: Από 9/9 περνά στη MIG η τεχνική βάση

Ολυμπιακή: Από 9/9 περνά στη MIG η τεχνική βάση


Η εταιρία Τεχνικής Βάσης της Ολυμπιακής γίνεται η δεύτερη επιχείρηση του ομίλου, μετά το Handling, που θα περάσει στην ιδιοκτησία της Marfin Investment Group, ενώ το deal ολοκληρώνεται στις 30 Σεπτεμβρίου με το πτητικό έργο.

Η διαδικασία μετάβασης της Ολυμπιακής στη μετά το Δημόσιο εποχή εξελίσσεται ομαλά και όπως διαβεβαίωναν κύκλοι του υπουργείου Μεταφορών, στις 9/9 η MIG θα ελέγχει και τη δεύτερη από τις τρεις εταιρίες, αυτή της τεχνικής βάσης.

Ειδικότερα, όπως διαβεβαίωναν πηγές του υπουργείου Μεταφορών, η μικτή επιτροπή Ολυμπιακής και Olympic Air συνεχίζει κανονικά τις εργασίες της ώστε όλα να είναι έτοιμα στα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα και το σύνολο των εταιριών της Ολυμπιακής να περάσει στη νέα εποχή στις 30 Σεπτεμβρίου.

Σχετικά με την εκκαθάριση των εταιριών που θα παραμείνουν στο Δημόσιο μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας μετάβασης, πληροφορίες ανέφεραν ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόσκομμα αφού δεν επηρεάζονται από τις πρόωρες εκλογές.


Σημειώνεται ότι η αρχή έγινε στα τέλη Ιουνίου όταν η εταιρία επίγειας εξυπηρέτησης άλλαξε χέρια, σηματοδοτώντας ουσιαστικά την αρχή της υλοποίησης της συμφωνίας μεταξύ του Δημοσίου και της MIG.

- Άγονες γραμμές

Εξάλλου, καθυστερήσεις στους διαγωνισμούς για τα 24 δρομολόγια των άγονων γραμμών εξαιτίας των "αερομαχιών" ανάμεσα στους διεκδικητές προέβλεπαν κύκλοι του υπουργείου Μεταφορών. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι επτά εταιρίες που έχουν υποβάλει προσφορές και διεκδικούν μέρος από τα επιδοτούμενα δρομολόγια έχουν υποβάλει ενστάσεις κατά των ανταγωνιστών τους σχετικά με την πληρότητα των φακέλων που έχουν κατατεθεί.

Η διαδικασία εξέτασης των ενστάσεων δεν αποκλείεται να προκαλέσει καθυστερήσεις, ωστόσο, όπως ξεκάθαρα διευκρινίζεται, σε αυτήν την περίπτωση τα δρομολόγια θα συνεχζει να τα εκτελεί ο προηγούμενος ανάδοχος. Μόλις τελικά ολοκληρωθούν οι διαγωνισμοί που έχει προκηρύξει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, τα δρομολόγια θα τα αναλάβουν οι νέοι ανάδοχοι.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα οι νέοι ανάδοχοι θα έπρεπε να αναλάβουν τα δρομολόγια από την 1η Οκτωβρίου, ενώ μέχρι σήμερα αυτά εκτελούνται από την Ολυμπιακή.

euro2day.gr

No comments:

Share |