Wednesday, April 6, 2011

Αύξηση των βιομηχανικών παραγγελιών Γερμανίας


Αύξηση των βιομηχανικών παραγγελιών Γερμανίας

Βερολίνο (Dow Jones) – Οι γερμανικές παραγγελίες του μεταποιητικού κλάδου αυξήθηκαν 2,4% το Φεβρουάριο, ποσοστό πολύ υψηλότερο από ό,τι αναμενόταν, καθώς η ανάπτυξη στην μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης συνεχίζεται ακάθεκτη, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών. «Μετά από τη σημαντική αύξηση των παραγγελιών τον προηγούμενο μήνα, υπάρχει μια ξεκάθαρα ανοδική τάση για βιομηχανική ζήτηση», αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του. Τον Ιανουάριο οι παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 3,1% (αναθεωρημένη μέτρηση), σε σχέση με την προηγουμένως ανακοινωθείσα αύξηση 2,9%.

Τόσο η εγχώρια όσο και η ξένη ζήτηση ήταν ισχυρές το Φεβρουάριο, ιδιαίτερα από τους εταίρους της Γερμανίας στην ευρωζώνη, όπου οι παραγγελίες αυξήθηκαν 3,2% για το μήνα. Οι εγχώριες παραγγελίες διαμορφώθηκαν 2,6% υψηλότερα και οι ξένες παραγγελίες αυξήθηκαν 2,3%. Ανά κλάδο, οι παραγγελίες για επενδυτικά αγαθά κατέγραψαν την καλύτερη πορεία, σημειώνοντας άνοδο 4,5% σε μηνιαία βάση. Οι παραγγελίες καταναλωτικών αγαθών αυξήθηκαν επίσης 0,1% σε μηνιαία βάση, ενώ οι παραγγελίες για βιομηχανικά αγαθά υποχώρησαν 0,3% από τον Ιανουάριο.

Σε ετήσια βάση, οι παραγγελίες αυξήθηκαν 21,7% (σε μη προσαρμοσμένη βάση) τον Φεβρουάριο, μετά από την αύξηση 20,1% τον Ιανουάριο. Η δίμηνη σύγκριση, η οποία περιλαμβάνει κάποιες διακυμάνσεις στα δεδομένα, αποδεικνύει ότι οι μεταποιητικές παραγγελίες αυξήθηκαν 2,4% στην περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου σε σχέση με την περίοδο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου.

Η τάση με τις ισχυρές παραγγελίες σηματοδοτεί την αύξηση της γερμανικής βιομηχανικής παραγωγής σε μηνιαία βάση. «Οι προοπτικές για τη βιομηχανική παραγωγή παραμένουν ευνοϊκές», ανακοίνωσε το υπουργείο. Τα στοιχεία για την παραγωγή Φεβρουαρίου είναι προγραμματισμένα να ανακοινωθούν την Πέμπτη.



source: capital.gr

No comments:

Share |