Wednesday, April 6, 2011

Σε νέα ιστορικά υψηλά ο χρυσός - Στα 1.453 δολάρια


Σε νέα ιστορικά υψηλά ο χρυσός - Στα 1.453 δολάρια

Σε ιστορικά υψηλά έκλεισε σήμερα ο χρυσός στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, συνεχίζοντας το πρωτοφανές ράλι που έχει ξεκινήσει από τις αρχές του έτους. Ο χρυσός, και γενικότερα τα μέταλλα, τα οποία και αποτιμώνται στο αμερικανικό δολάριο, επωφελούνται από τη διολίσθησή του, που καταγράφηκε στη σκιά του της πτώσης του δείκτη της οικονομικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ.
Πιο συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης Ιουνίου του χρυσού έκλεισαν στα 1.453,30 δολάρια η ουγγιά καταγράφοντας άνοδο της τάξεως του 1,4% ή 20,50 δολάρια. Ενδοσυνεδριακά έφτασε ακόμη και στα 1.454,07 δολάρια.

Οι αναλυτές της βρετανικής Standard Chartered εκτιμούν ότι, "οι επενδυτές θα στρέφονται στο χρυσό, όσο οι αγορές θα φοβούνται την έξαρση των πληθωριστικών πιέσεων και θα ζούμε με ακριβό το πετρέλαιο, που θα υπονομεύει την έντονη αναπτυξιακή προοπτική". Όμως, εμμένουν οι ίδιοι, οι ταραχές στο γεωγραφικό χώρο της Μέσης Ανατολής, οι συγκρούσεις στη Λιβύη "συνηγορούν", επίσης, στη διατήρηση της αποτίμησης του χρυσού σε ιστορικά 'υψηλά' επίπεδα.

Οι αναλυτές κρίνουν ότι η άνοδος τιμής του χρυσού "συμβαδίζει" με την άνοδο της τιμής άμεσης παράδοσης του αργού πετρελαίου, το οποίο στη βρετανική αγορά χθες Δευτέρα για το βρετανικό πετρέλαιο Βόρειας θάλασσας, το Brent, ανήλθε μέχρι και τα 122 δολάρια το βαρέλι.

source: reporter.gr

No comments:

Share |