Tuesday, September 22, 2009

ΒοfA: Αποπληρωμή 425 εκατ. δολ. στο αμερικάνικο δημόσιο

ΒοfA: Αποπληρωμή 425 εκατ. δολ. στο αμερικάνικο δημόσιο

Σε αποπληρωμή 425 εκατ. δολαρίων στο αμερικάνικο δημόσιο θα προχωρήσει η Bank of America, η μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ, με σκοπό την ακύρωση αχρησιμοποίητης εγγύησης για τα πάγια της Merrill Lynch & Co., προκειμένου να απεξαρτηθεί από την ομοσπονδιακή στήριξη, η οποία έχεο προσφέρει μέχρι τώρα δύο πακέτα διάσωσης. Η συγκεκριμένη αποπληρωμή αναμένεται να βάλει ένα τέλος στη διαμάχη μεταξύ της τράπεζας και της κυβέρνησης, η οποία σχετίζεται με τις οφειλές της Bank of America έναντι της δέσμευσής της να βοηθήσει στην απορρόφηση των ζημιών από τοποθετήσεις 118 δισ. δολαρίων, κατά κύριο λόγο στη Merrill Lynch.

Η κρατική εγγύηση συνέβαλε στην οριστικοποίηση της εξαγοράς της χρηματιστηριακής εταιρείας από την Bank of America. Σημειώνεται ότι η χρηματιστηριακή είχε ανακοινώσει ζημιές άνω των 15 δισ. δολαρίων για το τέταρτο τρίμηνο.

Ακόμη, ο διευθύνων σύμβουλος Κένεθ Λούις τόνισε ότι στόχος του είναι «η συρρίκνωση του ρόλου του αμερικανικού δημοσίου στις δραστηριότητες της τράπεζας», ενώ σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της BofA «η καταβολή της προμήθειας εντάσσεται στο σχέδιο της τράπεζας για περιορισμό της εξάρτησης από κρατική βοήθεια και επιστροφή στην κανονική αγορά χρηματοδότησης.

reporter.gr

No comments:

Share |