Tuesday, September 22, 2009

CIC: Εξαγοράζει το 15% της Noble Group

CIC: Εξαγοράζει το 15% της Noble Group


Ποσοστό 15% στη Noble Group εξαγόρασε η κρατική κινεζική εταιρεία China Investment Corp., καθώς η εταιρεία του Χονγκ Κονγκ ευνοείται από τη ζήτηση άνθρακα, σιδηρομεταλλεύματος και σόγιας στην Κίνα.

Η Νoble θα πουλήσει στην CIC νέες και υφιστάμενες μετοχές αξίας 850 εκατ. δολ. - σε τιμή 8,1% χαμηλότερη από την τελευταία διαπραγμάτευσή τους. Η πώληση περιλαμβάνει 135 εκατ. μετοχές που κατέχει ο διευθύνων σύμβουλος, Ρίτσαρντ Έλμαν, και 438 εκατ. νέες μετοχές, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Η CIC αυξάνει τις επενδύσεις σε εμπορεύματα φυσικής παραγωγής μετά τις απώλειες κεφαλαίων από τις οικονομικές εταιρείες συμπεριλαμβανομένης της Blackstone Group και της Morgan Stanley Τα κέρδη της Noble διπλασιάστηκαν το δεύτερο τρίμηνο καθώς η Κίνα αύξησε τις εισαγωγές πρώτων υλών.

Οι μετοχές της Noble σημείωσαν υπερδιπλάσια άνοδο, με αποτέλεσμα να έχουν τις τέταρτες καλύτερες επιδόσεις μεταξύ των μετοχών που αποτελούν το δείκτη Straits Times. Πριν από την αναστολή της διαπραγμάτευσής του στις 15 Σεπτεμβρίου, οι μετοχές της εταιρείας διαπραγματεύθηκαν στα 2,30 δολ. Σιγκαπούρης. Η αναστολή της διαπραγμάτευσής τους θα αρθεί στις 24 Σεπτεμβρίου.

Η CIC, η οποία θα καταβάλει 2,1137 δολ. Σιγκαπούρης για κάθε μετοχή της Noble, αγοράζει μετοχές σε εταιρείες ακίνητης περιουσίας και πρώτων υλών τους τελευταίους μήνες.

Η Noble θα χρησιμοποιήσει τα 926 εκατ. δολ. Σιγκαπούρης (654 εκατ. δολ. ΗΠΑ) σε μετρητά από τις νέες μετοχές για επέκταση των επενδύσεών της σε αγροτικά εμπορεύματα παγκοσμίως, όπου ήδη κάνει προμήθειες με σόγια, κακάο, ζάχαρη και καφέ. Οι πωλήσεις από τις αγροτικές της δραστηριότητες μειώθηκαν κατά 30% στα 3,39 δισ. δολ. ΗΠΑ το πρώτο εξάμηνο του έτους, αποτελώντας το 1/4 των συνολικών της εσόδων, ύψους 13,3 δισ. δολαρίων.

naftemporiki

No comments:

Share |