Tuesday, September 22, 2009

Κάτω από τα 70 δολάρια το αργό


Κάτω από τα 70 δολάρια το αργό

Κάτω από τα 70 δολάρια το βαρέλι έκλεισε η τιμή του αργού στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, καθώς δέχτηκε πιέσεις από την ενίσχυση του δολαρίου, ενώ παράλληλα, οι επενδυτές δεν έδειξαν διάθεση για ρίσκο και προχωρούν σε ρευστοποίηση των εμπορευμάτων.
Αναλυτικότερα, τα συμβόλαια παράδοσης Οκτωβρίου του αργού υποχώρησαν 3,3% στα 69,70 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τις 11 Σεπτεμβρίου. Το συμβόλαιο του Οκτωβρίου λήγει αύριο, ενώ το συμβόλαιο του Νοεμβρίου υποχώρησε κατά 3,7% κλείνοντας στα 69,82 δολάρια το βαρέλι. Τα αντίστοιχα συμβόλαια του πετρελαίου τύπου brent υποχώρησαν κατά 4,3% στα 68,23 δολάρια το βαρέλι.

Το δολάριο ενισχύεται κατά 0,2% έναντι του ευρώ στο 1,4681 δολάριο/ευρώ, καθώς ο δείκτης των δεικτών στις ΗΠΑ ενισχύθηκε, τροφοδοτώντας τις προσδοκίες για βελτίωση του κλίματος στις ΗΠΑ. Αύξηση 0,6% κατέγραψε ο δείκτης των δεικτών CB στις ΗΠΑ κατά το μήνα Αύγουστο, σημειώνοντας τον πέμπτο συνεχόμενο μήνα ανόδου, αποδεικνύοντας ότι η ύφεση έχει φτάσει στο τέλος της και η ανάκαμψη είναι πλέον πολύ κοντά. Παρόλα αυτά, τα στοιχεία ήταν κατώτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν άνοδο 0,7%. Σε ετήσια βάση, ο δείκτης παρέμεινε αμετάβλητος, ύστερα από αύξηση 0,1% κατά το μήνα Ιούλιο.

reporter.gr

No comments:

Share |