Tuesday, September 22, 2009

Το Υπ.Οικονομικών ζητά σχεδόν άμεσα το ΦΠΑ από τις 81 μεγαλύτερες εταιρείες

Το Υπ.Οικονομικών ζητά σχεδόν άμεσα το ΦΠΑ από τις 81 μεγαλύτερες εταιρείες


Η οικονομική κρίση «τέχνας κατεργάζεται» και το Υπουργείο Οικονομικών αναζητεί εναγωνίως τρόπους να αυξήσει τα κρατικά έσοδα και να αποφύγει -τουλάχιστον για φέτος- την επιτήρηση της οικονομίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρόσφατα έθεσε στο επίκεντρο τις 81 μεγαλύτερες εταιρείες, μεταξύ των οποίων τράπεζες, λογιστικούς οίκους και ομίλους λιανικού εμπορίου.

Αποφάσισε να μειώσει από τρεις σε ένα μήνα την περίοδο μέσα στην οποία οφείλουν να καταβάλουν στο κράτος το ΦΠΑ που εισπράττουν. Με την τροποποίηση αυτή, η κυβέρνηση υπολογίζει ότι θα εισπράξει για φέτος πρόσθετα έσοδα της τάξης των 50 εκατ. ευρώ, ένα ποσό που υπολογίζεται ότι θα μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα κατά 0,3%.

«Δεν είναι χρήματα δικά τους», σημειώνει ο υπουργός Οικονομικών, Χαρίλαος Σταυράκης.

Οι επηρεαζόμενες εταιρείες όμως διαμαρτύρονται έντονα καθώς σε μια πολύ δύσκολη περίοδο οικονομικά, αφαιρείται από αυτούς ρευστότητα. Μάλιστα, όπως υποστηρίζουν, αυτό γίνεται χωρίς λογική προειδοποίηση πράγμα που αφήνει πολλές επιχειρήσεις εκτεθειμένες.

Πάντως για τον υπουργό Οικονομικών το θέμα είναι αδιαπραγμάτευτο. Πρόκειται για στοχευμένο μέτρο, αναφέρει και προσθέτει ότι η επιτήρηση της οικονομίας θα είναι χειρότερη εξέλιξη.

philenews.com

No comments:

Share |