Tuesday, September 22, 2009

BofA: Μήνυση από την SEC για υψηλά bonus

BofA: Μήνυση από την SEC για υψηλά bonus



Η αμερικανική Επιτροπή Ελέγχου Κεφαλαιαγοράς (SEC), επιβεβαίωσε την πρόθεσή της να καταθέσει μήνυση κατά της Bank of America, για ελλιπή ενημέρωση σε ό,τι αφορά τα bonus που δόθηκαν στην Merrill Lynch.

H Bank of America φρόντισε να «σώσει» την Merrill Lynch από την κατάρρευση και δεσμεύθηκε ότι δεν επρόκειτο να δοθούν bonus στα στελέχη της Merrill. Όπως, όμως, αποκαλύφθηκε τα στελέχη της Merrill Lynch έλαβαν τελικά bonus συνολικού ύψους 5,8 δισ. δολαρίων το 2008, χωρίς να υπάρξει ενημέρωση των επενδυτών, όπως ήταν απαραίτητο.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της SEC, η Επιτροπή θα «παλέψει σκληρά στο δικαστήριο» προκειμένου να αποδειχθεί η ενοχή της Bank of America και να της επιβληθούν «σκληρές ποινές». Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου της BofA, κ. Scott Silvestri, τόνισε σε δηλώσεις του ότι: «η Bank of America θα παλέψει σκληρά στο δικαστήριο για να υπερασπίσει τον εαυτό της». Σημειώνεται ότι η τράπεζα έχει αποδεχθεί την καταβολή προστίμου ύψους 33 εκατ. δολαρίων για το όλο θέμα.

Παράλληλα η BofA, σε μία ακόμη προσπάθεια να απαγκιστρωθεί από το αμερικανικό δημόσιο, ανακοίνωσε ότι θα καταβάλει το ποσό των 425 εκατ. δολαρίων προκειμένου να εξαγοράσει εγγυήσεις που έχουν στην κατοχή τους κυβερνητικές υπηρεσίες. Υπενθυμίζεται ότι η τράπεζα έχει δεχθεί συνολική κρατική βοήθεια ύψους 45 δισ. δολαρίων, ενώ το αμερικανικό δημόσιο κατέχει πολύ μικρό ποσοστό της.

euro2day.gr

No comments:

Share |