Friday, August 7, 2009

Ε.Ε.: Καλεί την RBS να περιορίσει τις χορηγήσεις

Ε.Ε.: Καλεί την RBS να περιορίσει τις χορηγήσεις


(Dow Jones)-- Να περιορίσει τις χορηγήσεις προς τις μικρές βρετανικές επιχειρήσεις ζήτησε από την Royal Bank of Scotland Group PLC (RBS) η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να λάβει έγκριση κρατικής βοήθειας, τη στιγμή που η βρετανική κυβέρνηση καλεί τις τράπεζες να διευκολύνουν την πρόσβαση των μικρών επιχειρήσεων στις πιστώσεις.

Τόσο η RBS, όσο και η βρετανική κυβέρνηση αναμένουν την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για χορήγηση κρατικής ενίσχυσης, αφότου η τράπεζα έλαβε κεφάλαια ύψους 20 δισ. στερλίνων τον Οκτώβριο, που είχαν ως αποτέλεσμα την αύξηση της συμμετοχής της κυβέρνησης στο 70%.

Ο Stephen Hester, διευθύνων σύμβουλος της RBS, ανέφερε ότι η τράπεζα, η κυβέρνηση και η Επιτροπή συζητούν “τι είναι ή δεν είναι εφικτό ή λογικό” όσον αφορά τη μείωση του μεριδίου της RBS κατά περίπου 20% στην αγορά χορηγήσεων μικρών επιχειρήσεων.

“Υπάρχει μια αντίφαση που μας φέρνει σε δύσκολη θέση. Είναι χρέος μας να στηρίζουμε τους πελάτες μας. Οτιδήποτε στέκεται εμπόδιο στην εξυπηρέτηση των πελατών δεν ωφελεί την βρετανική οικονομία, κάτι το οποίο λαμβάνεται υπόψιν στις συζητήσεις μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση”, δήλωσε ο Hester.

O υπουργός Οικονομίας της χώρας, Alistair Darling, έχει απευθύνει έκκληση στις τράπεζες να προσφέρουν χαμηλότερα επιτόκια και διευκόλυνση στις πιστώσεις στις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η RBS πρόκειται να λάβει επιπλέον κρατική ενίσχυση με τη μορφή ασφαλιστήριου συμβολαίου για επισφαλή πάγια αξίας 294 δισ. στερλίνων.

capital.gr

No comments:

Share |