Friday, August 7, 2009

RBS: Ζημίες 1,04 δισ. στερλινών στο εξάμηνο

RBS: Ζημίες 1,04 δισ. στερλινών στο εξάμηνο

Στα 1,04 δισ. στερλίνες διευρύνθηκαν οι καθαρές ζημίες της Royal Bank of Scotland το πρώτο εξάμηνο, ως αποτέλεσμα των επισφαλών απαιτήσεων ύψους 7,52 δισ. στερλινών για «κακά» δάνεια και άλλες υποχρεώσεις.

Το αντίστοιχο διάστημα του 2008 οι ζημίες της τράπεζας είχαν διαμορφωθεί στα 827 εκατ. στερλίνες, με τους αναλυτές να αναμένουν φέτος επιστροφή στην κερδοφορία. Ειδικότερα, οι προβλέψεις τους έκαναν λόγο για κέρδη ύψους 1,1 δισ. στερλινών στο εξάμηνο.

«Τα αποτελέσματά μας για το πρώτο εξάμηνο ήταν φτωχά, όπως είχαμε προειδοποιήσει», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της RBS, Στίβεν Χέστερ.

Ο 48χρονος Χέστερ έχει δεσμευτεί να μειώσει τα δάνεια και να προχωρήσει σε πώληση μονάδων στο εξωτερικό, προκειμένου να μειώσει τον ισολογισμό, ο οποίος εκτινάχθηκε πάνω από τα 2 τρισ. στερλίνες.

H RBS, η μεγαλύτερη πάροχος μοχλευμένων δανείων, εμφάνισε ζημίες 24,1 δισ. στερλινών την προηγούμενη χρονιά – τις μεγαλύτερες στην επιχειρηματική ιστορία της Βρετανίας – στον απόηχο διαγραφών από την εξαγορά της επενδυτικής τράπεζας της ΑΒΝ Amro.


naftemporiki

No comments:

Share |