Friday, August 7, 2009

Οριακές απώλειες για το αργό- Έχασε τα 72 δολάρια

Οριακές απώλειες για το αργό- Έχασε τα 72 δολάρια

Οριακή ήταν η πτώση στην τιμή του αργού στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, αφού η επενδυτική κοινότητα φάνηκε να κρατά στάση αναμονής έναντι της νευρικότητας και των διφορούμενων συμπερασμάτων που βγάζει από τις διακυμάνσεις των κεφαλαιαγορών.
Τα συμβόλαια παράδοσης Σεπτεμβρίου του αργού υποχώρησαν κατά 3 cents κλείνοντας στα 71,94 δολάρια το βαρέλι, ενώ ενδοσυνεδριακά έφτασε να υποχωρεί εως και 1,1%. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης υπήρξαν αρκετές διακυμάνσεις προσήμων. Το αντίστοιχο συμβόλαιο του πετρελαίου τύπου brent υποχώρησε κατά 0,51% στα 74,57 δολάρια το βαρέλι.

Τη διατήρηση της παραγωγής πετρελαίου στα ίδια επίπεδα ενδέχεται να αποφασίσει ο OPEC στην επόμενη σύνοδο του τον επόμενο μήνα στη Βιέννη, δήλωσε ο Υπουργός Πετρελαίου του Κουβέιτ σε συνέντευξη του. Ωστόσο, ο Sheikh Ahmed Abdullah al-Sabah δεν απέρριψε την πιθανότητα να προχωρήσει το καρτελ σε νέα μείωση της παραγωγής.Υπενθυμίζεται ότι ο OPEC είχε αποφασίσει στα τρία προηγούμενα meeting τη μείωση της παραγωγής κατά 4,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως στα 24,845 εκατ. βαρέλια με σκοπό να δώσουν ώθηση στην τιμή του αργού η οποία είχε φτάσει σε επίπεδα περίπου 45 δολάρια.

reporter.gr

No comments:

Share |