Friday, August 7, 2009

Γερμανία: Μικρή πτώση της βιομηχανικής παραγωγής τον Ιούνιο

Γερμανία: Μικρή πτώση της βιομηχανικής παραγωγής τον Ιούνιο



ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ (Dow Jones) – Οριακή πτώση σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή στην Γερμανία τον Ιούνιο, διαψεύδοντας τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις των αναλυτών, μετά την απροσδόκητη άνοδο το Μάιο που αναζωπύρωσε τις ελπίδες ότι η βιομηχανία της χώρας βγαίνει από την ύφεση.

Πιο αναλυτικά, η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε 0,1% τον Ιούνιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, μετά το άλμα σε ποσοστό 4,3% που σημείωσε το Μάιο, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας.

"Η βιομηχανία πρέπει να έχει ξεπεράσει το σημείο καμπής", αναφέρει το υπουργείο.

Τα στοιχεία ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων, με τις μέσες εκτιμήσεις 16 αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires να κάνουν λόγο για άνοδο 0,8%.

Το υπουργείο αναθεώρησε ανοδικά παράλληλα τα στοιχεία του Μαΐου από το 3,7% που είχε ανακοινωθεί αρχικά.

Ωστόσο, η βιομηχανική παραγωγή σημειώνει μεγάλη πτώση σε σχέση με τον Ιούνιο του 2008 και βρίσκεται στο -18,1% κάτι που αντανακλά το εύρος της ύφεσης.

Ωστόσο, υπήρξαν θετικές ενδείξεις στα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας της Πέμπτη για τις βιομηχανικές παραγγελίες. Ο όγκος των νέων παραγγελιών σημείωσε άλμα 4,5% τον Ιούνιο από το Μάιο εν μέσω της ισχυρής ζήτησης από το εξωτερικό.


capital.gr

No comments:

Share |