Friday, August 7, 2009

AIG: Κέρδη $1,8 δισ. το β΄ τρίμηνο

AIG: Κέρδη $1,8 δισ. το β΄ τρίμηνο


Στην κερδοφορία επέστρεψε το δεύτερο τρίμηνο του έτους η American International Group (AIG) μετά από έξι συνεχόμενα τρίμηνα ζημιών, όπως αναφέρουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Πιο αναλυτικά, η εταιρεία ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 1,8 δισ. δολ. για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου, με τα καθαρά κέρδη που αντιστοιχούν στους κατόχους κοινών μετοχών να διαμορφώνονται σε 311 εκατ. δολ. ή 2,30 δολ. ανά μετοχή. Την αντίστοιχη περυσινή περίοδο η εταιρεία είχε ανακοινώσει ζημιές 5,4 δισ. δολ. ή 41,13 δολ. ανά μετοχή. Η AIG ανακοίνωσε τελευταία φορά κέρδη το τρίτο τρίμηνο του 2007.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη του β΄ τριμήνου διαμορφώθηκαν σε 2,0 δισ. δολ. από προσαρμοσμένες ζημιές 1,3 δισ. δολ. το β΄ τρίμηνο του 2008.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Thomson Reuters τοποθετούσαν τα κέρδη της εταιρείας στα 1,67 δολ. ανά μετοχή.

Τα συνολικά έσοδα για το δεύτερο τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα 29,52 δισ. δολ. από 19,93 δισ. δολ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

"Τα αποτελέσματα μας αντανακλούν τη σταθεροποίηση σε ορισμένες από τις δραστηριότητας μας", σχολίασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της AIG, Edward M. Liddy.

capital.gr

No comments:

Share |