Friday, August 7, 2009

Πράσινο φως υπουργικού για Eurocypria

Πράσινο φως υπουργικού για Eurocypria



Την πρόταση για αύξηση κατά €35 εκ. του μετοχικού κεφαλαίου της Eurocypria αλλά με πρόσθετες προϋποθέσεις, ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο κατά την προχθεσινή του συνεδρία. Όπως αναφέρεται στον τύπο, σε σχέση με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, στο Υπουργικό Συμβούλιο τονίστηκε η ανάγκη άμεσης εφαρμογής του σχεδίου δράσης που έχει καταρτίσει η Eurocypria για οικονομική εξυγίανση προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία. Σε αντίθετη περίπτωση, αν και έχει πάρει την έγκριση του σώματος, δεν πρόκειται να προχωρήσει στην κατάθεση προς τη βουλή συμπληρωματικού προϋπολογισμού για να καταβληθεί η πρώτη δόση των €15 εκ. προς την εταιρεία.

Ταυτόχρονα αποφασίστηκε να αναζητηθεί στρατηγικός επενδυτής για συνεργασία με την εταιρεία. Σύμφωνα με την εφημερίδα Πολίτης, ενδιαφέρον για τη Eurocypria έχει επιδείξει η Marfin Investment Group, πληροφορία που μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνεται από την MIG. Όπως είναι γνωστό, η MIG έχει αγοράσει την Ολυμπιακή και το πτητικό έργο της νέας εταιρείας αναμένεται να ξεκινήσει από την 1η Οκτωβρίου. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία έχει ανανεώσει το στόλο της με την αγορά αεροπλάνων τύπου airbus, bombardier τύπου Q400.

Όπως σημειώνεται, συζητήσεις φαίνεται να γίνονται και με άλλους οικονομικούς παράγοντες, ενώ η κυβέρνηση δεν αποκλείει συνεργασία μετά από εκδήλωση ενδιαφέροντος και μεταξύ ΚΑ και Eurocypria.

euro2day.gr

No comments:

Share |