Friday, August 7, 2009

Fannie Mae: Σημαντική διεύρυνση ζημιών στο β΄ τρίμηνο

Fannie Mae: Σημαντική διεύρυνση ζημιών στο β΄ τρίμηνο


Σημαντική διεύρυνση ζημιών κατέγραψε στο β΄ τρίμηνο η Fannie Mae, εξέλιξη που αποδίδεται κατά κύριο λόγο στην επιδείνωση των συνθηκών στη στεγαστική αγορά.

Ο αμερικανικός κολοσσός ενυπόθηκου δανεισμού ανακοίνωσε ότι έχει υποβάλει αίτηση στο αμερικανικό υπουργείο Οικονομίας για λήψη επιπρόσθετης οικονομικής ενίσχυσης ύψους 10,7 δισ. δολαρίων.

Αναλυτικά, η Fannie Mae ολοκλήρωσε το τρίμηνο με ζημιές της τάξης των 14,8 δισ. δολαρίων ή 2,67 δολαρίων ανά μετοχή από ζημιές 2,3 δισ. δολαρίων ή 2,54 δολαρίων ανά μετοχή την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Τα καθαρά έσοδα της τράπεζας διαμορφώθηκαν στα 5,6 δισ. δολάρια ενώ τα κέρδη από αποτίμηση των παγίων στη δίκαιη αξία (fair value) ανήλθαν στα 823 εκατ. δολάρια.

Η τράπεζα απέδωσε τη διεύρυνση των ζημιών στην αύξηση των επιβαρύνσεων που σχετίζονται με πιστωτικές απώλειες κατά 13,4 δισ. δολάρια η οποία “αντιστάθμισε πλήρως την αύξηση των καθαρών εσόδων από τόκους κατά 1,7 δισ. δολάρια”.

Η συνεχιζόμενη επιδείνωση στις αγορές στέγασης και ενυπόθηκου δανεισμού, η οικονομική ύφεση αλλά και η αυξανόμενη ανέργια επέδρασαν αρνητικά στα μεγέθη της τράπεζας, ανέφερε η διοίκηση.

capital.gr

No comments:

Share |