Friday, August 7, 2009

Κάτω από τα 71 δολάρια το αργό- Πτώση 1,3%

Κάτω από τα 71 δολάρια το αργό- Πτώση 1,3%

Κάτω από τα 71 δολάρια υποχώρησε σήμερα το αργό στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, χάνοντας τα υψηλά πέντε εβδομάδων που είχε βρεθεί, αφού μετά τα θετικά στοιχεία από την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ και την ταυτόχρονη ενίσχυση του δολαρίου, οι επενδυτές «γύρισαν την πλάτη» στα εμπορεύματα. Συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης Σεπτεμβρίου του αργού κινήθηκαν κατά 1,3% χαμηλότερα, κλείνοντας στα 70,98 δολάρια το βαρέλι. Ωστόσο, σε επίπεδο εβδομάδας το αργό σημείωσε κέρδη της τάξεως του 2,2%, πραγματοποιώντας την τέταρτη συνεχόμενη εβδομαδιαία ανοδο. Τα αντίστοιχα συμβόλαια του πετρελαίου τύπου brent υποχώρησαν κατά 1,7%, στα 73,53 δολάρια το βαρέλι.

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε το ειδησεογραφικό δίκτυο Bloomberg, το 58% των αναλυτών αναμένουν πτώση την επόμενη εβδομάδα στα συμβόλαια του αργού. Συγκεκριμένα, 21 από τους 36 αναλυτές «βλέπουν» πτώση, 8 ανοδο και 7 μικρές διακυμάνσεις.

Με κέρδη άνω του 2% κινείται το δολάριο, φτάνοντας σε νέο υψηλό έναντι του γιέν, ωθούμενο από τα υψηλότερα των εκτιμήσεων στοιχεία για τα μισθολόγια εκτός γεωργικού τομέα. Σημειώνεται ότι το γιέν έχει καταγράψει τις μεγαλύτερες απώλειες συγκριτικά με τα υπόλοιπα νομίσματα, καθώς οι επενδυτές προτιμούν κεφάλαια υψηλότερων αποδόσεων. Το δολάριο προχωρά στην τέταρτη κερδοφόρα εβδομάδα έναντι του γιεν. Συγκεκριμένα, αυτή την ώρα, η ισοτιμία δολαρίου-γιεν διαμορφώνεται στα 97,68 γιεν, από 95,59 γιέν την Πέμπτη. Επιπλέον, η ισοτιμία ευρώ-γιεν διαμορφώνεται στα 138,4135 γιεν, ενώ η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,417 δολάρια.

Στο 9,4%, από 9,5% τον προηγούμενο μήνα, «έπεσε» το ποσοστό της ανεργίας στις ΗΠΑ κατά το μήνα Ιουλίου, λόγω των χαμηλότερων μισθολογίων εκτός γεωργικού τομέα, ανατρέποντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που ανέμεναν το ποσοστό να φτάσει στο 9,7%. Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείο Εμπορίου, τα μισθολόγια μειώθηκαν κατά 247.000 τον Ιούλιο, για 19ο συνεχόμενο μήνα, έναντι 275.000 που ανέμεναν οι αναλυτές. Σημειώνεται ότι παρότι οι περισσότερες βιομηχανίες συνέχισαν να προχωρούν σε περικοπές, ο ρυθμός ήταν ηπιότερος σε σύγκριση με το φθινόπωρο και το χειμώνα.

reporter.gr

No comments:

Share |