Tuesday, August 11, 2009

Πτωτικά τα futures ενόψει της συνεδρίασης της Fed

Πτωτικά τα futures ενόψει της συνεδρίασης της Fed


Με αρνητικό πρόσημο κινούνται τα futures δεικτών της Wall Street καθώς τα καλύτερα των εκτιμήσεων στοιχεία για την παραγωγικότητα β΄ τριμήνου δεν κατάφεραν να δελεάσουν τους επενδυτές ενόψει της διήμερης συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ που ξεκινά σήμερα στην Ουάσινγκτον.


Στα μάκρο της ημέρας, τη μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων έξι ετών σημείωσε η παραγωγικότητα εκτός του γεωργικού κλάδου στις ΗΠΑ το δεύτερο τρίμηνο παρά τη συρρίκνωση της οικονομίας καθώς οι εταιρείες μείωσαν τις θέσεις και ώρες εργασίας για να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις της ύφεσης.

Συγκεκριμένα, η παραγωγικότητα αυξήθηκε το δεύτερο τρίμηνο κατά 6,4% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του του 2008, ποσοστό το οποίο είναι το μεγαλύτερο από από το τρίτο τρίμηνο του 2003, ενώ οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires ανέμεναν αύξηση 5,5%.

Το κόστος εργασίας υποχώρησε κατά 5,8%, ποσοστό το οποίο είναι το μεγαλύτερο από από το δεύτερο τρίμηνο του 2001, ενώ οι οικονομολόγοι ανέμεναν πτώση 2,9%.

Η παραγωγή υποχώρησε κατά 1,7%, οι ώρες εργασίας μειώθηκαν κατά 7,6% ενώ το πραγματικό ωρομίσθιο μειώθηκε κατά 1,1%.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, την καθυστέρηση της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της για το β’ τρίμηνο του 2009 γνωστοποίησε στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η CIT, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Στην ίδια ανακοίνωση η εταιρεία ενημερώνει τη SEC ότι σε περίπτωση που δεν καταφέρει να διευθετήσει τα χρέη της ή να επιτύχει κάποιο διακανονισμό, τότε θα προχωρήσει στην υποβολή αιτήματος για υπαγωγή της στις ρυθμίσεις του Κεφαλαίου 11 του Πτωχευτικού Κώδικα των ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ήταν προγραμματισμένη για τις 23 Ιουλίου, και η εταιρεία ανέμενε ζημιές ύψους 1,5 δισ. δολαρίων. Η μετοχή της CIT σημειώνει 21,62% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Παράλληλα, σε υποβάθμιση της σύστασης της για τη μετοχή της MBIA προχώρησε JP Morgan. Συγκεκριμένα, ο οίκος θέτει σύσταση “underweight” από “neutral”, επικαλούμενος τις ανησυχίες για την ποιότητα των κερδών αλλά και την πιθανότητα εμφάνισης ζημιών. Η μετοχή της MBIA υποχωρεί 11,18% προσυνεδριακά.

Από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων η Fluor ανακοίνωσε αργά χθες το βράδυ κέρδη β΄ τριμήνου της τάξης των 169 εκατ. δολαρίων, μειωμένα σε σύγκριση με κέρδη ύψους 208 εκατ. δολαρίων την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.


capital.gr

No comments:

Share |