Tuesday, August 11, 2009

Κίνα: Αύξηση μικρότερη των εκτιμήσεων για τη βιομηχανική παραγωγή

Κίνα: Αύξηση μικρότερη των εκτιμήσεων για τη βιομηχανική παραγωγή


Με γοργό ρυθμό αυξήθηκαν τόσο η βιομηχανική παραγωγή όσο και οι επενδύσεις σε αστικά ακίνητα τον Ιούλιο, ωστόσο η αύξηση ήταν μικρότερη των εκτιμήσεων, κρατώντας ζωντανές τις προσδοκίες ότι οι κυβερνητικές πολιτικές θα συνεχίσουν να στηρίζουν την οικονομική ανάκαμψη.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε τον Ιούλιο κατά 10,8% έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου, ελαφρώς υψηλότερα από το 10,7% του Ιουνίου, ωστόσο χαμηλότερα από το 11,7% που έκαναν λόγο οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών που έλαβαν μέρος σε δημοσκόπηση του Reuters.

Τα στοιχεία υποδεικνύουν “συνεχιζόμενη οικονομική ανάκαμψη στο δεύτερο εξάμηνο, ωθούμενη από τις ισχυρές επενδύσεις των πακέτων στήριξης,” δήλωσε ο Jing Ulrich, επικεφαλής για τις κινεζικές μετοχές στην JPMrogan. “Με την αβεβαιότητα που περιβάλει την πιθανότητα ήπιας παγκόσμιας ανάκαμψης, η εγχώρια ζήτηση ενδέχεται να παραμείνει ο βασικός μοχλός στήριξης της ανάπτυξης στο υπόλοιπο του 2009.”

Οι επενδύσεις σε αστικά ακίνητα τους πρώτους επτά μήνες του έτους ενισχύθηκαν σε ποσοστό 32,9% έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου, ωθούμενες από τα κυβερνητικά “πακέτα” στήριξης και από τις χορηγήσεις-ρεκόρ από τις τράπεζες.

“Η μεγαλύτερη έκπληξη είναι η βιομηχανική παραγωγή και αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση δνε πρόκειται να αλλάξει την πολιτική της”, τόνισε ο Paul Cavey, οικονομικός αναλυτής για την Κίνα της Macquarie Research στο Χονγκ Κονγκ.

capital.gr

No comments:

Share |