Tuesday, August 11, 2009

Tata Motors: Εξασφάλισε ιδωτική χρηματοδότηση για την Jaguar Land Rover

Tata Motors: Εξασφάλισε ιδωτική χρηματοδότηση για την Jaguar Land Rover


ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones) – Η βρετανική κυβέρνηση καλωσόρισε σήμερα την είδηση πως η ινδική Tata Motors Ltd. (TTM) εξασφάλισε ιδιωτική χρηματοδότηση για τη θυγατρική της Jaguar Land Rover και δεν χρειαστεί κρατική ενίσχυση.

“Η κυβέρνηση είχε προσφέρει δάνειο στο πλαίσιο του προγράμματος ενίσχυσης του κλάδου εάν αυτό ήταν απαραίτητο,” ανέφερε ο υπουργός Επιχειρήσεων Peter Mandelson σε ανακοίνωσή του. “Ξέρουμε πως ο όμιλος Tata θα καταφέρει να ικανοποιήσεις τις μακροπρόθεσμες οικονομικές ανάγκες της εταιρείας αλλά είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε ξανά εάν είναι απαραίτητο.”

Το γεγονός πως οι τράπεζες χρηματοδότησαν την Jaguar Land Rover φανερώνει την εμπιστοσύνη στην εταιρεία και τον ευρύτερο κλάδο, σημείωσε ο Mandelson.

“Η πρόσθετη χρηματοδότηση θα επιτρέψει στην εταιρεία να επενδύσει σε νέα μοντέλα και να λανσάρει το νέο XJ σύμφωνα με το πρόγραμμα καθώς και τα αναβαθμισμένα μοντέλα Land Rover έως το τέλος του έτους,” πρόσθεσε ο Mandelson.

“Είναι ένα καλό και ενθαρρυντικό αποτέλεσμα για την JLR, τους υπαλλήλους και τους προμηθευτές.”

Σημειώνεται πως η Tata Motors κατέβαλε 2,3 δισ. δολ. για την αγορά της βρετανικής εταιρείας στην Ford Motor Co. τον Ιούνιο του 2008. Η κυβέρνηση είχε προσφέρει κρατική βοήθεια για να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας και τα εργοστάσια στη χώρα.

capital.gr

No comments:

Share |