Tuesday, August 11, 2009

Γερμανία: Πτώση 0,5% του δείκτη τιμών καταναλωτή τον Ιούλιο

Γερμανία: Πτώση 0,5% του δείκτη τιμών καταναλωτή τον Ιούλιο


ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ (Doe Jones)--Οι τιμές καταναλωτή στη Γερμανία υποχώρησαν τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, ωστόσο η μείωση ήταν μικρότερη από αυτή που εμφάνιζαν τα προκαταρκτικά στοιχεία.

Ειδικότερα, οι τιμές καταναλωτή στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης διατηρήθηκαν αμετάβλητες σε μηνιαία βάση τον Ιούλιο, ενώ μειώθηκαν κατά 0,5% σε ετήσια βάση, όπως ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία, αναθεωρώντας τα προκαταρκτικά στοιχεία που έκαναν λόγο για μείωση 0,1% σε μηνιαία βάση και 0,6% σε ετήσια.

Οι εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών όπως προκύπτει από δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires ήταν ανάλογες των προκαταρκτικών στοιχείων.

Η στατιστική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι η ετήσια τιμή του CPI είναι η χαμηλότερη από την επανένωση της Γερμανίας το 1990, ενώ συμπλήρωσε ότι χαμηλότερη τιμή έχει παρατηρηθεί την άνοιξη του 1987 στην πρώην Δυτική Γερμανία.

Η αρνητική ετήσια τιμή οφείλεται κυρίως στη σημαντική πτώση των τιμών της ενέργειας και των τροφίμων, ανέφερε η στατιστική υπηρεσία.


capital.gr

No comments:

Share |