Tuesday, August 11, 2009

Ιαπωνία: Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια η κεντρική τράπεζα

Ιαπωνία: Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια η κεντρική τράπεζα


Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια στο 0,1% η Τράπεζα της Ιαπωνίας, όπως αναμενόταν ενώ παράλληλα διατήρησε αμετάβλητη και τη συγκρατημένα αισιόδοξη συνολική εκτίμηση της για την οικονομία, όπως αναφέρουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

“Οι οικονομικές συνθήκες στην Ιαπωνία έχουν σταματήσει να επιδεινώνονται”, αναφέρει σε ανακοίνωση της η τράπεζα, επαναλαμβάνοντας την εκτίμηση της του περασμένου μήνα. “Οι κρατικές επενδύσεις αυξάνονται και οι εξαγωγές και η παραγωγή τονώνονται. Στον αντίποδα, οι επιχειρηματικές βασικές επενδύσεις μειώνονται σημαντικά αντικατοπτρίζοντας τα ΄φτωχά΄ εταιρικά κέρδη”.

Επίσης η τράπεζα παρατηρεί ότι οι τιμές δέχονται αυξανόμενες πτωτικές πιέσεις. “Ο ετήσιος ρυθμός πτώσης του CPI (εξαιρουμένων των φρέσκων τροφίμων) έχει επιταχυνθεί, κυρίως λόγω των μειωμένων τιμών των προϊόντων πετρελαίου σε σύγκριση με τα περσινά υψηλά, καθώς επίσης και λόγω της σημαντικής νωθρότητας που παρατηρείται στο σύνολο της οικονομίας”, επισημαίνει η τράπεζα, αναφερόμενη στον αποπληθωρισμό του δείκτη τιμών καταναλωτή.

capital.gr

No comments:

Share |