Thursday, June 18, 2009

Όλα καλά για την αμερικανική οικονομία

Όλα καλά για την αμερικανική οικονομία

Ιδιαιτέρως θετικά ήταν τα σημερινά μάκρο για την αμερικανική οικονομία, οδηγώντας υψηλότερα τους δείκτες σε Wall και Ευρώπη. Ο δείκτης μεταποιητικής δραστηριότητας στην περιοχή της Φιλαδέλφεια κατέγραψε απροσδόκητη άνοδο πάνω από 20 μονάδες, ο δείκτης των δεικτών ενισχύθηκε κατά 1,2%, ενώ οι συνεχιζόμενες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας υποχώρησαν κατά 148.000. Απροσδόκητη άνοδος στη μεταποιητική δραστηριότητα

Απροσδόκητη ανάκαμψη κατέγραψε η μεταποιητική δραστηριότητα τον Ιούνιο στην περιοχή της Philadelphia. Συγκεκριμένα ο δείκτης Philly Fed ανήλθε στις -2,2 μονάδες από τις -22,6 μονάδες το Μάιο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να διαμορφωθεί στις -15 μονάδες. Ο κλάδος μεταποίησης της περιοχής ανακοίνωσε τα καλύτερα στοιχεία από το Σεπτέμβριο, παρά το γεγονός ότι οι συνθήκες είναι ακόμη αρνητικές.

Ο δείκτης νέων παραγγελιών διαμορφώθηκε στις -4,8 μονάδες από -25,9 μονάδες και ο δείκτης αποθεμάτων στις-15,3 μονάδες από -28,6 μονάδες.

Οι εταιρίες του κλάδου παραμένουν αισιόδοξες για το μέλλον, καθώς τα δύο τρίτα αναμένουν η κατάσταση του κλάδου να βελτιωθεί μέσα στο επόμενο εξάμηνο.

Ισχυρή άνοδος για το δείκτη των δεικτών

Η αμερικανική ύφεση έχει χάσει την ορμητικότητα της και μια μικρή ανάκαμψη αναμένεται να ξεκινήσει μέχρι το τέλος του έτους, σημειώνει το Conference Board που ανακοίνωσε αύξηση 1,2% για το δείκτη των δεικτών το Μάιο, για δεύτερο διαδοχικό μήνα. Η αύξηση ήταν λίγο μεγαλύτερη των εκτιμήσεων των αναλυτών που ανέμεναν να ενισχυθεί κατά 1,1%.

Επτά από τους δέκα δείκτες αυξήθηκαν το Μάιο, ενώ ο δείκτης των δεικτών βρίσκεται επίσης κατά 1,2% υψηλότερα στο τελευταίο εξάμηνο.

Κάμψη στις αιτήσεις ανεργίας

Μειωμένες κατά 148.000 ήταν οι συνεχιζόμενες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την εβδομάδα που έληγε στις 6 Ιουνίου στις ΗΠΑ και διαμορφώθηκαν στις 6.687.000, ήτοι στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 9 Μαϊου, σύμφωνα με τα στοιχεία που εξέδωσε το αμερικανικό υπουργείο εμπορίου.

Από την άλλη, αύξηση μεγαλύτερη των εκτιμήσεων κατά 3.000 σημείωσαν οι νέες αιτήσεις και διαμορφώθηκαν στις 608.000 την εβδομάδα που έληξε στις 13 Ιουνίου. Οι αναλυτές ανέμεναν να ενισχυθούν κατά 2.000. Ο μέσος τεσσάρων εβδομάδων υποχώρησε κατά 7.000 στις 615.750, το χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα Φεβρουαρίου.

Ο μέσος όρος τεσσάρων εβδομάδων για τις συνεχιζόμενες αιτήσεις αυξήθηκε κατά 2.250 στα 6,75 εκατ. αιτήσεις.

REPORTER.GR

No comments:

Share |