Thursday, June 18, 2009

Οι πρώτοι που «ξεχρέωσαν» από το TARP

Οι πρώτοι που «ξεχρέωσαν» από το TARP


(upd 2) Την αποπληρωμή των 10 δισ. δολαρίων που έλαβε από το πρόγραμμα για την σταθεροποίηση του χρηματοπιστωτικού κλάδου (TARP) στο αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε σήμερα η Morgan Stanley. Η τράπεζα ευχαρίστησε την αμερικανική κυβέρνηση και το Κογκρέσο για την υποστήριξη που της παρείχαν κατά τη διάρκεια «της προκλητικής αυτής περιόδου».

Νωρίτερα σήμερα και η U.S. Bancorp ανακοίνωσε ότι προχώρησε στην αποπληρωμή κεφαλαίων 6,6 δισ. δολ. που έλαβε από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση στο πλαίσιο του TARP, καθώς και ότι θα εξαγοράσει τα δικαιώματα αγοράς μετοχών που έχει διαθέσει στην αμερικανική κυβέρνηση σύντομα.

Το ποσό του 1,58 δισ. δολαρίων αποπλήρωσε και η Nothern Trust, σύμφωνα με ανακοίνωση της, το οποίο αντιστοιχεί σε 3,8 εκατ. μετοχές που εγγυήθηκε το αμερικανικό δημόσιο μέσω του προγράμματος TARP.

Στη συνέχεια και η JPMorgan Chase ανακοίνωσε ότι προέβη στην αποπληρωμή των 44,7 δις. δολαρίων που είχε λάβει από την αμερικανική κυβέρνηση, ενώ σε ανάλογη ανακοίνωση προέβη η τράπεζα της Βόρειας Καρολίνα BB&T που αποπλήρωσε το δάνειο ύψους 3,1 δισ. δολαρίων.

Οι πέντε τράπεζες συγκαταλέγονται μεταξύ των δέκα που έλαβαν έγκριση την περασμένη εβδομάδα από το ΥΠΟΙΚ για την αποπληρωμή δανείων ύψους 68 δισ. που έλαβαν από το TARP.

REPORTER.GR

No comments:

Share |