Thursday, June 18, 2009

BofA: Φέρεται να έδωσε μπόνους σε πρώην στελέχη της Merrill

BofA: Φέρεται να έδωσε μπόνους σε πρώην στελέχη της Merrill


Την ίδια στιγμή που το ζήτημα των αποζημιώσεων των στελεχών απασχολεί έντονα το Κογκρέσο, η Bank of America Corp.(BAC) φέρεται να πλήρωσε εκατομμύρια δολάρια σε μπόνους για να κρατήσει τα κορυφαία στελέχη της από την επενδυτική τραπεζική, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της The New York Post επικαλούμενο άτομα με γνώση του θέματος.

Η τράπεζα που έχει δεχτεί 45 δισ. δολ. από την κυβέρνηση στο πλαίσιο του TΑRP, πλήρωσε δύο πρώην τραπεζίτες της Merrill Lynch, τον Fares Noujaim, αντιπρόεδρο της BofA στη τραπεζική επενδυτική και τον Harry McMahon, τραπεζίτη στη Δυτική Ακτή, γενναιόδωρες αποζημιώσεις προκειμένου να παραμείνουν στην εταιρεία. Ο Noujaim φέρεται να δέχτηκε πρόταση να αναλάψη τη θέση του αντιπροέδρου στην εταιρεία και περίπου 15 εκατ. δολ. σε αμοιβές για τα επόμενο δύο χρόνια, προκειμένου να παραμείνει στην εταιρεία.

"Ο ανταγωνισμός στην εξεύρεση στελεχών στο χώρο της επενδυτικής τραπεζικής και στις κεφαλαιαγορές συνεχίζει να είναι ιδιαίτερα έντονος και έχουμε αναλάβει τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να κρατήσουμε τα σημαντικότερα στελέχη μας σε απάντηση των ανταγωνιστικών πιέσεων", δήλωσε η εκπρόσωπος της BofA, Jessica Oppenheim. "Οποιαδήποτε αναφορά στις αποζημιώσεις των ειδικών συνεργατών μας στο συγκεκριμένο δημοσίευμα είναι ανακριβής".

Στο εσωτερικό της BofA έχουν αυξηθεί οι τριβές μεταξύ των στελεχών της πρώην Merrill Lynch και των υπαλλήλων της BofA, με τους τελευταίους να υποστηρίζουν ότι οι τραπεζίτες της Merrill δέχονται τα μεγαλύτερα μπόνους.

CAPITAL.GR

No comments:

Share |